Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σταθερή υποστήριξη από το ΚΚΕ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με τη διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που αρχίζουν στις 29 του Απρίλη

Η σταθερή υποστήριξη από το ΚΚΕ του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ουσιαστικές αυξήσεις, προσλήψεις μονίμων και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, εκφράστηκε και χτες στη συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντιπροσωπεία του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν τα αιτήματά τους για ουσιαστικές αυξήσεις, προσλήψεις μονίμων για τις πάγιες ανάγκες των ΟΤΑ, μονιμοποίηση των αορίστου χρόνου, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, επιβολή της ενιαίας σχέσης εργασίας και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών. Σημείωσαν ότι περιμένουν απαντήσεις στα αιτήματά τους από την κυβέρνηση, καθώς προετοιμάζονται ταυτόχρονα για το νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων που αρχίζουν στις 29 Απρίλη.

Από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (μετείχαν οι Σπ. Χαλβατζής, Β. Νικολαϊδου και Στ. Βαρουτσής) καταγγέλθηκε η απαράδεκτη συνολικά για τους εργαζόμενους στο δημόσιο οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει άμεση κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος και νέο μισθολόγιο. Σημειώθηκε ταυτόχρονα η αντίθεση στην τακτική των επιδομάτων, με τα οποία η κυβέρνηση διαχωρίζει τους εργαζόμενους, τους εκβιάζει ουσιαστικά και τους κρατά δέσμιους της συντηρητικής πολιτικής της. Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει η επιδοματική πολιτική στα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις. Για τις προσλήψεις επισημάνθηκε η ανάγκη να επικαιροποιηθούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Λειτουργίας των δήμων, να καλυφθούν τα κενά και να υπάρχει ταυτόχρονα πρόβλεψη για τις ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται από έκτακτους και εποχιακούς υπαλλήλους. Για τις ιδιωτικοποιήσεις τονίστηκε ότι πρέπει να χτυπηθεί συνολικά σε όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης η λογική που θέλει τους οργανισμούς της επιχειρήσεις.

Μετά τη συνάντηση ο Σπ. Χαλβατζής με δήλωσή του επανέλαβε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων και σε ό,τι αφορά ειδικά την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των εργασιακών σχέσεων σημείωσε: "Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίζουν ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο, ένα καθεστώς τρόμου, προκειμένου να τους "αξιοποιούν" κάποιοι για μικροκομματικούς ή άλλους λόγους". Για τις ιδιωτικοποιήσεις δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ με τις επιλογές ορισμένων δήμων. "Γνωρίζουμε, συμπλήρωσε, ότι η λογική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτή των ιδιωτικοποιήσεων, προωθείται γοργά και το υπό κατάρτιση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δίνει τη δυνατότητα να ανατίθενται σε ιδιώτες υπηρεσίες, έργα και αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης, πρωτοβάθμιας και Νομαρχιακής. Θεωρούμε πως ο κατ' εξοχήν πολιτικός θεσμός της ΤΑ δεν πρέπει να μετατραπεί σε εμπορικό, δεν πρέπει να αναπτυχθούν σ' αυτόν τον τομέα "εμπορικές" σχέσεις, με ή χωρίς εισαγωγικά".

Σχετικά με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας, σημείωσε ότι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις προηγούμενες κινητοποιήσεις δείχνει το δρόμο. Μόνο με την ενότητα και την αγωνιστική δράση των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και παντού, μπορούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα που τους απασχολούν, κατέληξε, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να συνδεθεί ο αγώνας των εργαζομένων με αυτόν των δήμων που στραγγαλίζονται οικονομικά από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ