Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Επικίνδυνα φαινόμενα στο 7ο Συνέδριο

Σε αρένα λίγο έλειψε να μετατραπεί χτες το απόγευμα η αίθουσα διαλέξεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου πραγματοποιείται το 7ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.Ενώ θα περίμενε κανείς να δει ένα συγκροτημένο Σώμα με κυρίαρχα τα στοιχεία της αυτογνωσίας και της συνδικαλιστικής συνείδησης, τώρα, που έχει κατοχυρωθεί ο συνδικαλισμός, άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια επικίνδυνα φαινόμενα "κομματικών" και υπηρεσιακών τσαμπουκάδων.

Γενεσιουργός αιτία οι φιλοδοξίες ορισμένων αστυνομικών να αναδειχτούν είτε να κρατηθούν σε ηγετικές συνδικαλιστικές θέσεις, η αναποτελεσματικότητα της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας, αλλά και το γεγονός ότι το νεαρό σε ηλικία συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών διολισθαίνει σε νοσηρές πρακτικές.

Τα παρατράγουδα έγιναν μετά την αποχώρηση των επισήμων, όταν τέθηκε το θέμα της νομιμοποίησης ή όχι των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν στο Νομό Θεσσαλονίκης. Κατά περίεργο τρόπο, από το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης είχαν αναγνωριστεί δυο σωματεία και μάλιστα με την ίδια επωνυμία! Τα σωματεία είχαν εκλέξει για το συνέδριο ξεχωριστούς αντιπροσώπους, αλλά δεν ήταν δυνατόν να εκπροσωπηθούν και τα δύο. Αυτό είχε γίνει αντιληπτό από τον προηγούμενο μήνα και είχαν γίνει προσπάθειες για την ενοποίηση των δύο σωματείων. Η αλήθεια είναι ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία, η οποία όμως τινάχτηκε στον αέρα, επειδή προφανώς επικράτησαν υπολογισμοί συσχετισμών.

Το πρόβλημα κλήθηκαν να λύσουν οι σύνεδροι διά ψηφοφορίας μέσα σε ένα πανδαιμόνιο ύβρεων και φωνασκιών κατά του προεδρείου, το οποίο δεν έθεσε καν σε ψηφοφορία πρόταση του απερχόμενου προέδρου Δήμου Γόγολου, αλλά και άλλων συνέδρων, οι οποίοι ζητούσαν, πριν τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο σχετικά με το πρόβλημα που είχε προκύψει. Με μια μικρή πλειοψηφία, τελικά, οι σύνεδροι τάχθηκαν υπέρ της εκπροσώπησης του σωματείου "Νο 2", με αποτέλεσμα να ακολουθήσει βροχή ενστάσεων και άγονες συζητήσεις για διαδικαστικά θέματα.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Δ. Γόγολος,παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ,στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι οι Ελληνες αστυνομικοί πρέπει να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και κάλεσε τα άλλα κόμματα να προβούν στην τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος, ώστε να αρθούν οι περιορισμοί (δικαίωμα απεργίας) που μπαίνουν στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. Επίσης επισήμανε ότι πρέπει να τροποποιηθεί ο νόμος για το συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας, ώστε να υπάρξει δυνατότητα σύνδεσης με την ΑΔΕΔΥ, της οποίας η ΠΟΑΣΥ ήταν μέλος πριν την ψήφιση του νόμου.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονας αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και κάλεσε τους αστυνομικούς σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Δημήτρης Κυριαζίδης, κάλεσε τους συνέδρους να δώσουν τη δική τους μάχη για ένα νέο ξεκίνημα της ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ