Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Σβήνουν 4.500 επιχειρήσεις

Με στενότερη συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο, "προς όφελος της εμπορικής κίνησης", γενικά και αόριστα, υποσχέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος ότι θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα, που έχουν προκύψει από την εφαρμογή των μέτρων στο εμπορικό και ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας, για πολλές χονδρεμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

Σε συνάντηση, που είχε χτες με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, είπε ότι η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Αθηναίων μελετά τις επιπτώσεις των μέτρων στη δραστηριότητα των καταστημάτων, καθώς και την επέκτασή τους, από το φθινόπωρο, σε άλλες περιοχές, σε πρώτη φάση στο Κολωνάκι και τα Εξάρχεια. Οι έμποροι διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους και όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος τους Αλ. Δρακάτος,προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές χονδρεμπορικές, κυρίως, και βιοτεχνικές επιχειρήσεις του εμπορικού τριγώνου.

Η πραγματική, ωστόσο, κατάσταση, δεν αφήνει περιθώρια για επιφυλάξεις και συζητήσεις, καθώς 4.500 εμπορικές επιχειρήσεις, στο κέντρο της Αθήνας, "δολοφονούνται" καθημερινά, με την εφαρμογή του μέτρου του εμπορικού τριγώνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατά 30%-50%. Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο Νίκος Ρούσσος,μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής, Νήσων Αιγαίου και όμορων Νομών, "η τακτική που ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στο θέμα του εμπορικού τριγώνου είναι δολοφονική για τις 4.500 περίπου επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, αφού δεν εξασφαλίζει τη διασφάλισή τους. Ξεκινώντας το συγκεκριμένο μέτρο υπήρχε η υπόσχεση ότι θα εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις διασφάλισης των επιχειρήσεων κατ' αρχάς και δημιουργίας χώρου μετεγκατάστασής τους στη συνέχεια, κάτι που, όμως, δε γίνεται".

Επίσης, το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας ζήτησε να μην ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας από τις 15 Ιουλίου, από την έναρξη δηλαδή των θερινών εκπτώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ