Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάχη για τον Κορυδαλλό

Θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκαλούν 11 σύμβουλοι της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας, και το οποίο με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποφύγει ο δήμαρχος Στ. Χρήστου

Μάχη για τον Κορυδαλλό θα δώσουν αύριο το βράδυ οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας, οι οποίοι αντιστέκονται στην αντιδημοκρατική και καταστροφική, όπως καταγγέλλουν, για την πόλη διοίκηση του δημάρχου, Στ. Χρήστου,και όσων συμβούλων της πλειοψηφίας εξακολουθούν να υποστηρίζουν την πολιτική που εφαρμόζει.

Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκάλεσαν με πρωτοβουλία τους οι έντεκα, θα γίνει τελικά αύριο Τετάρτη, οπότε έχει οριστεί η τρίτη και οριστική του συνεδρίαση, καθώς - ακόμη κι αν ο δήμαρχος και οι συν αυτώ επιμείνουν να τη σαμποτάρουν με την απουσία τους, όπως και τις δύο προηγούμενες - ο σχετικός νόμος προβλέπει την πραγματοποίησή της με πλειοψηφία του 1/3 των συμβούλων.

Να σημειώσουμε ότι την πρωτοβουλία του ειδικού συμβουλίου είχαν αναλάβει ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Ν. Θεμελής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Αγιώτατος, Π. Βελιούρης, Β. Βιντίλα, Γ. Γουρδομιχάλης, Γ. Διάκος, Σ. Ζαννέτη, Ν. Καζαντζίδου, Ν. Καλογιάννης, Δ. Κολοκοτρώνης και Θ. Πούτος,από τις 27 Μάρτη '96, όταν η πλειοψηφία είχε αρνηθεί να συγκαλέσει συμβούλιο ύστερα από σχετικό τους αίτημα.

Στόχος των 11 είναι να συζητηθούν επιτέλους 10 καυτά προβλήματα, που δημιούργησε σε διάστημα ενάμιση χρόνου η περί τον Στ. Χρήστου πλειοψηφία, και να πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση σε μια αίθουσα, αφού μέχρι τώρα οι αποφάσεις έρχονται προκατασκευασμένες και στην πραγματικότητα εγκεκριμένες ήδη σε άλλα εξωδημοτικά κέντρα!

Από την πλευρά του ο Στ. Χρήστου επιχείρησε να στήσει χτες αργά το βράδυ "αντισυμβούλιο", σε μια προσπάθεια να κηρύξει... άκυρες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που συγκλήθηκαν απ' το 1/3 των μελών του και ειδικά αυτήν που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Ως πρώτο θέμα μάλιστα στην ημερήσια διάταξη έθεσε την εξέταση της "εγκυρότητας ή μη" του συμβουλίου που συγκαλούν οι "φερόμενοι ως 11 δημοτικοί σύμβουλοι", όπως τους χαρακτηρίζει. Διπλό το ατόπημα του δημάρχου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι νομοθετικό όργανο για να αποφαίνεται επί της εγκυρότητας ή μη νόμου, βάσει των διατάξεων του οποίου συγκλήθηκε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι 11 δε... "φέρονται" αλλά είναι δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι από τον κορυδαλλιώτικο λαό, κι αυτό όσο κι αν θα ήθελε δεν μπορεί να το αλλάξει ο δήμαρχος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ