Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΔΙΑ
Τιμές - φωτιά από το καλοκαίρι

Τα ποσά θα δοθούν ως "προίκα" στους ιδιώτες, για να κατασκευάσουν με τη μέθοδο της ληστρικής αυτοχρηματοδότησης την Εγνατία και άλλα οδικά έργα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει δραστική αύξηση στις τιμές των διοδίων - που σταδιακά θα φτάσει μέχρι και τον τετραπλασιασμό τους - επιβεβαίωσε χτες, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης. Οι αυξήσεις αυτές θα επιβληθούν - όπως άλλωστε έχει ξαναγράψει ο "Ρ" - για να δοθούν τεράστια ποσά ως "προίκα" στους ιδιώτες, προκειμένου να κατασκευάσουν με τη μέθοδο της ληστρικής αυτοχρηματοδότησης τμήματα της Εγνατίας οδού ή άλλων εθνικών οδικών αξόνων. Μέρος δηλαδή της αύξησης θα αποτελέσει το γνωστό και ως "Εγνατιόσημο".

Η οριστική απόφαση για την πρώτη φάση αύξησης της τιμής των διοδίων αναμένεται να ληφθεί τις αμέσως προσεχείς μέρες από την Επιτροπή Τιμών και Εισοδημάτων. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι τιμές θα διπλασιαστούν από την 1η Ιουνίου σε πέντε σταθμούς διοδίων που βρίσκονται σε αντίστοιχα τμήματα του εθνικού άξονα Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα διαπλάτυνσης.

Αν ισχύσει το σενάριο αυτό, οι εκδρομείς του καλοκαιριού, αλλά και οι επαγγελματίες που κινούνται στην Εθνική οδό θα πληρώνουν: Στο σταθμό διοδίων Αφιδνών 400 δρχ. (από 200 που πληρώνουν σήμερα), στο Σχηματάρι 1.000 δρχ. (από 500), στην Ελευσίνα, στον Ισθμό και στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης από 800 δρχ. σε κάθε έναν (από 400 δρχ. που ισχύει σήμερα).

Τέλος, δεν αποκλείεται να φτάσει στο χιλιάρικο η τιμή των διοδίων στους δύο σταθμούς που βρίσκονται στον Εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης, από 700 δρχ. που ισχύει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ