Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΣΕΙΔΩΝ"
Τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού

Τον τρόπο καθορισμού των δρομολογίων ακτοπλοϊκών πλοίων φωτογραφίζει ως κύριο υπεύθυνο της βύθισης μέσα στο λιμάνι της Πάρου του "Ποσειδών Εξπρές",με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

Επισημαίνει ότι ο καθορισμός των δρομολογίων, αντί να λειτουργεί με την κατάλληλη διευθέτησή τους ως εργαλείο ελαχιστοποίησης των διαφόρων προβλημάτων, λειτουργεί άμεσα και καθοριστικά προς τη μεγιστοποίηση τους, κυρίως με τον καθορισμό κατά τρόπο που καθιστά αναγκαία τη σύμπτωση αφίξεων και αναχωρήσεων πλοίων, μεγεθών ταχυτήτων και μεταφορικής ικανότητας εντελώς δυσανάλογων προς τις δυνατότητες των λιμανιών και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κ. Σφυρίου,ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουν παρθεί για να αποφευχθεί ρύπανση της θάλασσας (προσπάθειες άντλησης των καυσίμων, φράγματα γύρω από το ναυάγιο κλπ.). Είπε επίσης ότι μέχρι την Τετάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η άντληση και στη συνέχεια θα γίνει η ανέλκυση και απομάκρυνση του πλοίου, ενέργειες που υπολογίζεται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις βδομάδες.

Το "Ποσειδών Εξπρές" του εφοπλιστή Αγαπητού προσέκρουσε σε ύφαλο στις 11.10 μμ της Παρασκευής, όταν έκανε ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση με το "Ναϊάς Εξπρές",που εκείνη τη στιγμή απομακρυνόταν από την προβλήτα αναγκαστικά, γιατί είχε σπάσει ένας κάβος. Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε ρήγμα 12 - 15 μέτρων, αλλά ευτυχώς πρόλαβαν να αποβιβαστούν με ασφάλεια οι 256 επιβάτες και τα οχήματα που μετέφερε το πλοίο.

Το λιμάνι της Πάρου έχει "φρακάρει" και μόνο ένα πλοίο μπορεί πλέον να "δένει". Το συγκεκριμένο συμβάν ήταν αναπόφευκτο, λόγω της ακαταλληλότητας των λιμανιού και των λιμενικών εγκαταστάσεων, που παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις συνδικαλιστών, το υπουργείο δεν παίρνει μέτρα, αλλά και λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού των εφοπλιστών, που έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του ταυτόχρονου κατάπλου και απόπλου των μεγάλων πλοίων για να "προλάβουν" την εκτέλεση των δρομολογίων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ