Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Από τις 21 μέχρι 29 Ιούνη

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα. Θα γίνουν κανονικά και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, διαβεβαιώνει και πάλι το υπουργείο Παιδείας

Από τις 21 μέχρι και τις 29 του Ιούνη θα διεξαχθούν φέτος οι Γενικές Εξετάσεις στα μαθήματα δέσμης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ενώ οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα γίνουν από τη Δευτέρα 1η Ιούλη μέχρι και την Παρασκευή 5 του Ιούλη. Για μια ακόμα φορά χτες το υπουργείο Παιδείας επανέλαβε ότι οι Εξετάσεις θα γίνουν κανονικά.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, όπως και πέρσι, οι υποψήφιοι κάθε δέσμης θα εξετάζονται μέρα παρά μέρα. Οι δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ θα γίνουν στο διάστημα από το Σάββατο 29 του Ιούνη μέχρι και την Παρασκευή 5 του Ιούλη. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα του ελεύθερου και του γραμμικού σχεδίου που είναι έξι ώρες. Η εξέταση στο μάθημα της υπαγόρευσης μουσικού κειμένου θα γίνεται κατά αλφαβητική σειρά ανά μία ώρα περίπου και η διάρκεια εξέτασης του μαθήματος αυτού θα είναι περίπου 20 λεπτά.

Οι υποψήφιοι όλες τις μέρες των εξετάσεων πρέπει να προσέρχονται στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 7 π.μ.

Για τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται απόγευμα, η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να γίνει μέχρι τις 5.30 μ.μ. Ειδικά για το μάθημα υπαγόρευσης μουσικού κειμένου (DICTEE) οι υποψήφιοι που το όνομά τους αρχίζει από Α - Λ πρέπει να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο στις 7 π.μ. και από Μ - Ω στις 10 π.μ.

Οι αθλητικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα διεξάγονται σε ώρες κατάλληλες και σε καμία περίπτωση τις ώρες 11 π.μ. - 6 μ.μ. Οι δοκιμασίες αυτές είναι δυνατόν να γίνουν και βραδινές ώρες, εφόσον θα υπάρχει κατάλληλος φωτισμός, ενώ το αγώνισμα της κολύμβησης θα διεξάγεται σε κολυμβητήριο 50 μέτρων.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων γίνονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση το μάθημα των Αγγλικών, το οποίο εξετάζεται σε όλους τους νομούς, σε εξεταστικά κέντρα που ορίζονται.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε ύστερα από την απόφαση του Στ Τμήματος του ΣτΕ, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η κατοχύρωση της βαθμολογίας, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους υποψηφίους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γ. Πανάρετος, επανέλαβε ότι "φέτος οι Εξετάσεις θα γίνουν κανονικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία" και ότι η προετοιμασία για τις Εξετάσεις γίνεται κανονικά. Πάντως, η τελική απάντηση στο θέμα θα δοθεί στις 24 Μάη, όταν συνεδριάσει η Ολομέλεια του ΣτΕ, για να επικυρώσει ή να ακυρώσει την απόφαση του Στ' Τμήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ