Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Στο δρόμο της διάλυσης

Στο δρόμο της πλήρους διάλυσης της φοιτητικής και σπουδαστικής μέριμνας φαίνεται ότι βαδίζει πλέον το υπουργείο Παιδείας, καταργώντας ουσιαστικά το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας που έχει την ευθύνη για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες και εκχωρώντας τις σχετικές αρμοδιότητες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Αυτό προκύπτει από τροπολογία - προσθήκη στο νομοσχέδιο για την "ελληνική Παιδεία στο εξωτερικό και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση", η οποία υπογράφεται από τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.

Η τροπολογία προβλέπει ότι με κοινή απόφαση των παραπάνω υπουργείων και με σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΕΙΝ, μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του ΕΙΝ που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία των φοιτητικών, σπουδαστικών και μαθητικών εστιών στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αντιδρώντας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΙΝ (ΠΟΣΕΙΝ), με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "επιχειρείται κατά πρωτοφανή τρόπο η διάλυση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας" και ότι "η όλη διαδικασία που προβλέπεται από τη σχετική τροπολογία και οι αδιαφανείς διαδικασίες που επιλέχτηκαν, αφήνουν βάσιμες υπόνοιες για συστηματική προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της φοιτητικής και σπουδαστικής μέριμνας".

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΙΝ καλεί τους τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν μαζί με τους εργαζόμενους στις προσπάθειες αποτροπής των όποιων σκέψεων ιδιωτικοποίησης της φοιτητικής και σπουδαστικής μέριμνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ