Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι πυροσβέστες

Τον "φτωχό συγγενή" αποτελεί η Πυροσβεστική, αφού σε σύνολο 7.000 οργανικών θέσεων, σήμερα υπηρετούν μόνο 5.400 άτομα. Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΥΠΣ), φέτος 700 πυροσβέστες θα συνταξιοδοτηθούν και έτσι η υπηρεσία αυτή θα αποδυναμωθεί περισσότερο σε έμψυχο δυναμικό.

Η πολιτεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό με πρόσθετες υπηρεσίες, συνεχείς επιφυλακές, παράταση του χρόνου φοίτησης των δοκίμων αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, συνεχείς αποσπάσεις και μεταθέσεις προσωπικού. Την ίδια στιγμή στις ευρωπαϊκές χώρες, η αναλογία είναι ένας πυροσβέστης για 700 κατοίκους.

"Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την αδράνεια των αρμόδιων φορέων της κυβέρνησης στην υλοποίηση των εξαγγελιών τους για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρά τις επανειλημμένες δημόσιες δεσμεύσεις κυβερνητικών παραγόντων για πρόσληψη προσωπικού (450 υπαλλήλων το 1995 και 1.000 το 1996), μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη. Η πρωτοφανής αυτή αποδυνάμωση σε έμψυχο υλικό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών από κινδύνους φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΥΠΣ.

Επίσης, η μη υπογραφή των τροποποιήσεων του κανονισμού μεταθέσεων και προσλήψεων (ΠΔ 5/95) δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και αίσθημα ανασφάλειας στους πυροσβέστες. Παρ' όλες τις δεσμεύσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το θέμα αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΥΠΣ, αν και η αρμόδια επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της, στις 6-11-95, οι μεταθέσεις του 1996 δε θα γίνουν σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις.

Η ΠΕΥΠΣ καλεί τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες που απορρέουν από την αδράνεάα τους και τους επισημαίνει "ότι τα αιτήματα και προβλήματα που μας ανάγκασαν να κάνουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο τον Οκτώβριο του 1995, όχι μόνο δεν επιλύθηκαν αλλά αυξήθηκαν".

Το ΔΣ της ΠΕΥΠΣ αποφάσισε να προβεί σε νέες κινητοποιήσεις μέχρι τα τέλη του Μάη, μέσα στα πλαίσια των συνταγματικών δυνατοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ