Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
"Εκαναν γαργάρα" το ψήφισμα

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων, για να μην εκτεθεί στους δημότες ψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης(ΔΕΑΚ), με την οποία καταγγελλόταν η αντιλαϊκή, φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά αντί να προωθήσει το ψήφισμα, το πέταξε στο αρχείο, για να μην εκτεθεί στην κυβέρνηση.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων, Κ. Σαπρανίδης,επισημαίνοντας ότι το ψήφισμα αυτό, αν και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, δε στάλθηκε σε κανένα υπουργείο ή άλλον αρμόδιο φορέα. "Οταν μετά ένα μήνα ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αρχή είπε ότι η υπηρεσία το έβαλε στο αρχείο και μετά ότι το έστειλαν μεν στα ΜΜΕ, αλλά αυτά δεν το δημοσιοποίησαν", τονίζει ο Κ. Σαπρανίδης.

Στο ψήφισμα αναφερόταν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί απαράδεκτο να παρακρατούνται οι θεσμοθετημένοι πόροι της ΤΑ και ζητούσε από την κυβέρνηση να κλιμακώσει την απόδοσή τους στα επόμενα χρόνια. Επίσης, το ψήφισμα ανέφερε ότι το ποσοστό 2,046% του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού, που δίνεται στην ΤΑ είναι εξευτελιστικό. Τέλος, καλούσε την ΤΕΔΚ, καθώς και την ΚΕΔΚΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της ΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ