Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Οι προτάσεις που κατέληξε η πλειοψηφία της επιτροπής για τους συνταξιούχους και εισηγείται στον πρωθυπουργό είναι απαράδεκτες και κινούνται στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή στην εφαρμογή του προγράμματος "σύγκλισης" της οικονομίας μας με τους όρους του Μάαστριχτ", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Η κυβέρνηση άλλωστε, συνεχίζει η ανακοίνωση, έδωσε συγκεκριμένο πλαίσιο στην επιτροπή, άρα έχει την πρώτη ευθύνη. Η κατάληξη και αυτού του πορίσματος επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ πως η συγκρότηση και αυτής της επιτροπής σκοπό είχε να κερδίσει χρόνο και να εκτονώσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση στους συνταξιούχους που προκαλεί αυτή η πολιτική. Αποτελεί εμπαιγμό των συνταξιούχων η εισήγηση για χορήγηση 6.000 δρχ. το μήνα, και αυτό σε μερικές μόνο κατηγορίες. Απορρίπτεται το πάγιο αίτημα των συνδικάτων και των συνταξιούχων για επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη, που καταργήθηκε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και εξακολουθεί να εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ δε δίνεται οποιαδήποτε αύξηση στις συντάξεις, που είναι μεγαλύτερες από τις κατώτερες και που είναι ανταποδοτικές".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλο δρόμο εκτός από αυτόν του αγώνα, ενώνοντας τη φωνή τους με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική των Βρυξελλών και των υποτακτικών κυβερνήσεών της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ