Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΡΕΦΩΝ "ΜΗΤΕΡΑ"
"Μας εμπαίζει το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας"

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα", με ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση, καταδικάζουν τον εμπαιγμό και την αδιαφορία από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, απέναντι στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη μη καταβολή ούτε καν της πρώτης δόσης του 18χίλιαρου, παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι διαθέτουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν. Επίσης οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι για "το επίδομα των 35.000 δραχμών, που μετά από πολυήμερη απεργία, είχε υποσχεθεί ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Αν. Πεπονής ότι θα δοθεί, σήμερα η καταβολή του παραπέμπεται για την 1η Αυγούστου".

Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι "το έλλειμμα και η μη καταβολή των δεδουλευμένων, που πλέον έχει γίνει καθεστώς, δεν αφήνουν περιθώρια στους εργαζομένους για να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες". Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν την πολιτική της πείνας που εδώ και δέκα χρόνια η ΕΟΚ και οι κυβερνήσεις έχουν επιβάλλει.

Τέλος οι εργαζόμενοι στο "Μητέρα" ζητούν από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να καλύψει με έκτακτη επιχορήγηση τον προϋπολογισμό του κέντρου. Παράλληλα απαιτούν την έγκριση απαραίτητου κονδυλίου για την καταβολή του 18χίλιαρου και έγκριση νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή των 35.000 δραχμών για τους εποπτευόμενους από το υπουργείο φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ