Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εκσυγχρονισμός με ανθρώπινο πρόσωπο" (!)

"Νέο κοινωνικό συμβόλαιο" ανακάλυψε η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, μιλώντας προχτές σε κομματική εκδήλωση. Η υπουργός φρόντισε να διευκρινίσει και με ποιους θα υπογραφεί η "νέα, μεγάλη κοινωνική συμφωνία": "όχι πια (!) με εκείνες τις δυνάμεις που δεν επιθυμούν τίποτε άλλο από τη διατήρηση των προνομίων του παρελθόντος, αλλά με τους πολίτες και τις ομάδες της έντιμης και δυναμικής παραγωγής" (!).

Είναι σαφές: Η υπουργός "βαρέθηκε" να εκφράζει "τα προνόμια του παρελθόντος" και τώρα θέλει να εκφράσει νέα δυναμικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας (διάβαζε της οικονομικής ολιγαρχίας). Αυτό το καταλαβαίνει και ο τελευταίος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας το έργο της κυβέρνησης Σημίτη.

Αυτό που είναι λιγάκι δυσνόητο είναι η πεποίθηση της υπουργού πως μόνο με αυτή τη "μεγάλη συμφωνία θα διασφαλίσουμε την πορεία της χώρας προς τον εκσυγχρονισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" (!).

Από πότε ο "εκσυγχρονισμός" - συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής των νεοσυντηρητικών επιλογών - έγινε κοσμοθεωρία και πολιτικό σύστημα;

...Αλλά κάτι πρέπει να λένε στους ψηφοφόρους τους για να τους "αποκοιμίζουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ