Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικές απολύσεις στις αερομεταφορές

Σε "θέση μάχης" βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στις αερομεταφορές, μετά το κύμα απολύσεων που ξέσπασε στις αεροπορικές εταιρίες "Λουφτχάνσα" και "Μπάλκαν".

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση της αντεργατικής πολιτικής στο χώρο των αερομεταφορών και, όπως δηλώνουν κατηγορηματικά, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, αλλά και να ματαιωθούν τα σχέδια για απολύσεις εργαζομένων από τις αερομεταφορές.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι της "Μπάλκαν" αποφάσισαν να απολύσουν το προσωπικό του αεροδρομίου, με τη δικαιολογία ότι το κόστος είναι ασύμφορο! Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις αερομεταφορές, καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, ζητά από τους αρμόδιους της εταιρίας να ανακαλέσουν τις απολύσεις και προειδοποιεί, ότι σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν δυναμικά.

Οι αρμόδιοι της "Λουφτχάνσα", αποφάσισαν να "πετάξουν στο δρόμο" εργαζόμενη στην εταιρία με 25ετή υπηρεσία στο αεροδρόμιο, επειδή αρρώστησε! Μάλιστα, την απόλυση στην υπάλληλο την κοινοποίησε ο ίδιος ο Γερμανός διευθυντής της εταιρίας κ. Γκάιγκερ στο σπίτι της, όπου βρισκόταν με άδεια γιατρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ