Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Αποφασισμένοι να νικήσουν

Για 16η μέρα συνεχίζουν την απεργία, απαιτώντας ανάκληση της απόφασης της δημοτικής αρχής, με την οποία ιδιωτικοποιείται η υπηρεσία καθαριότητας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αγ. Αναργύρων, απαντώντας στην προκλητική στάση του δημάρχου Ν. Ταμπακίδη.Οι εργαζόμενοι, που απεργούν για 16η μέρα, αντιστεκόμενοι στην αντεργατική απόφαση του δημάρχου να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία συγκομιδής των σκουπιδιών - την έχει παραχωρήσει ήδη στην εταιρία "Κωστούλας ΑΕ", που έχει αναλάβει έργο με τη συνοδεία μάλιστα αστυνομίας - χτες το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο με τη συμμετοχή τοπικών φορέων αλλά και συναδέλφων τους από 15 δήμους της Αττικής.

Η μαζική συμμετοχή τόσων ανθρώπων, φανερώνει ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζουν μια σειρά δήμοι της χώρας, δεν πρόκειται να περάσει. Εξάλλου ο δήμαρχος της πόλης συνεχίζει να αρνείται να συναντήσει το σωματείο των εργαζομένων, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και απειλές για να σπάσει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων. Πάντως οι εργαζόμενοι κάλεσαν τους συναδέλφους τους για σήμερα το πρωί στις 11, προκειμένου να γίνει παράσταση στο δήμαρχο, ενώ για αύριο Παρασκευή στις 12 το πρωί ανακοίνωσαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Πόλης. Μάλιστα κάλεσαν τα σωματεία των άλλων δήμων να προγραμματίσουν στάσεις εργασίας για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να παραβρεθούν.

Ο Ν. Σιούλης πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου επισήμανε ότι "η Τοπική Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και όχι να γίνει κερδοφόρα επιχείρηση, που έχει στόχο να χτυπήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων...". Ο Π. Μόρφαρος από το Βύρωνα μας είπε: "θα συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας, με κάθε μέσο, προκειμένου να μη χάσουν το ψωμί τους". "Οταν καίγεται το σπίτι του διπλάνου σου, θα καεί και το δικό σου", με τα λόγια αυτά ο Κ. Γαβριλάκης από του Παπάγου, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους. Ο Μπ. Φωτεινός γραμματέας της ΕΣΔΚΝΑ υπογράμμισε: "αυτές οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν για να καμφθεί η αντεργατική πολιτική του συγκεκριμένου δήμου". Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Πετρούπολης, Καματερού και Αν. Λιοσίων Γ. Παπαδάς τόνισε "οι ιδιωτικοποιήσεις ξεκίνησαν από μια "πιλοτική" προσπάθεια, που είχε όμως στόχο να περάσουν τα σκουπίδια στους ιδιώτες".

Ο Γερ. Θεοδωράτος από τη "Δημοτική Αναγέννηση" τόνισε: "ζητήσαμε να γίνει συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να ανακληθεί η πρωτοφανής και επικίνδυνη για την πόλη απόφαση". Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η "Δημοτική Αναγέννηση" και η "Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση" έκαναν χτες προσφυγή στον περιφερειακό διευθυντή χαρακτηρίζοντας παράνομη την απόφαση του δημάρχου, αφού δεν υπήρχε απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Γ. Κυριαζής,μέλος της Αχτιδικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι "οι ιδιωτικοποιήσεις και η παραχώρηση ζωτικών υπηρεσιών του δήμου στους ιδιώτες μόνο άσχημα μαντάτα μπορούν να φέρουν".

Ο γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γ. Στρατηγός,δήλωσε στο "Ρ" ότι "οι πιέσεις που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι για να σπάσει ο αγώνας τους δε θα περάσουν. Η ομοσπονδία θα σταθεί πιο ενεργά δίπλα στους εργαζόμενους μέχρι τη δικαίωσή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ