Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι Κερατσινιώτες θα διώξουν το "δράκο"

Αύριο η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για να μην επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ζωή με το "δράκο" και τις... φωτιές του, όταν λειτουργούσε το εργοστάσιο, δεν ήταν εύκολη στο Κερατσίνι. Τώρα με το φυσικό αέριο, η ΔΕΗ στον Αη Γιώργη, γίνεται και επικίνδυνη.

Γι' αυτό και 50 περίπου φορείς, που εκπροσωπούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Την αντίδρασή τους θα εκδηλώσουν αύριο με την πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ενώ θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα ώστε να αποτραπεί η επαναλειτουργία τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Η συγκέντρωση θα αρχίσει αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Λαού και λίγο αργότερα θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Νομαρχία Πειραιά, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα κατά του σχεδίου της κυβέρνησης να ξαναμπούν μπροστά οι μηχανές του δράκου. Στην πλατεία Λαού θα μιλήσουν για την πόλη και τη θέλησή τους να μη συνεχιστεί η υποβάθμισή της και την επόμενη εικοσαετία, εκείνοι που μεγαλώνουν τώρα κάτω απ' το φουγάρο της ΔΕΗ, οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Δίπλα τους, στο πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής, στέκονται οι τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση", "Ανθρώπινη Πόλη", "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση" και "Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία" με επικεφαλής τους Ε. Παπαδοπούλου,Ε. Καρακώστα,Φ. Μελά και Π. Διαλυνάκη αντίστοιχα και οι δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας Μ. Μαράκου και Α. Σικάκης,που αντιτάχθηκαν στην απόφαση του δημάρχου Γ. Χάσκα.Ακόμη, συμπαρίστανται μεταξύ άλλων, ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, η Ενωση Ποντίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος, η Ενωση Γονέων Κηδεμόνων, η Επιτροπή Ειρήνης και η ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου, εξωραϊστικοί, πολιτιστικοί και γυναικείοι σύλλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ