Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Πήραν πάλι υποσχέσεις

Συγκέντρωση στην πλατεία Λαού και πορεία προς το νοσοκομείο έκαναν χτες κάτοικοι του Θριάσιου, με αίτημα την άμεση λειτουργία του νοσοκομείου. Εισέπραξαν για μια ακόμη φορά υποσχέσεις, αυτή τη φορά για τμηματική λειτουργία του από τον Ιούλη. Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη

Την τμηματική λειτουργία του Νοσοκομείου της Ελευσίνας από τον Ιούλη υποσχέθηκε για μία ακόμα φορά χτες η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων του Θριάσιου, που ζητούν την άμεση λειτουργία του. Χτες ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Θριάσιου, δήμοι και μαζικοί φορείς της περιοχής έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Λαού και πορεία στο Νοσοκομείο Ελευσίνας, με αίτημα να παραδοθεί χρονοδιάγραμμα άμεσης λειτουργίας του, ενώ έκαναν σαφές πως αν αυτό δε συμβεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Απαντώντας στα αιτήματα ο Κ. Σερέτης, σύμβουλος του υπουργείου Υγείας, είπε ότι η πλήρης λειτουργία του νοσοκομείου εκτιμάται στα μέσα του Οκτώβρη. Είπε, επίσης, ότι η συνολική παραλαβή των μηχανημάτων θα ολοκληρωθεί σε δύο βδομάδες, ενώ τέλη Ιούνη θα ξεκινήσει η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και εργαστηρίων και ένα μήνα αργότερα θα ξεκινήσουν τα παθολογικά τμήματα. Ωστόσο, δεσμεύτηκε μόνο για το χρόνο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων, αφήνοντας ανοιχτό το πότε θα λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο.

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους του Θριασίου εξέφρασε, με την παρουσία του στη συγκέντρωση και σχετική δήλωση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης."Ο λαός κι οι εργαζόμενοι του Θριάσιου, είπε, εκφράζουν, για μια ακόμη φορά, τη διαμαρτυρία τους στις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης για λειτουργία του νοσοκομείου. Με αυτή τη συγκέντρωση ο λαός του Θριάσιου εκφράζει αγωνιστικά την απαίτησή του να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία των υποσχέσεων και το Νοσοκομείο της Ελευσίνας να λειτουργήσει άμεσα, σε μια πολύπαθη περιοχή με πολλά και μεγάλα προβλήματα, όπως αυτά των συχνών επαγγελματικών ατυχημάτων. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να πρυτανεύουν οι λογικές της περικοπής των κοινωνικών δαπανών, που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση. Σε αυτές τις λογικές θυσιάζεται και η λειτουργία του Νοσοκομείου της Ελευσίνας".

Η "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας", με ανακοίνωσή της επίσης, τονίζει ότι το πρόγραμμα "σύγκλισης" επιβάλλει το κόψιμο των κοινωνικών δαπανών, με άμεσο κίνδυνο να μη λειτουργήσει το νοσοκομείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωση αύριο για την Υγεία (2014-11-14 00:00:00.0)
Διαδήλωση για την Υγεία στην Ελευσίνα (2014-11-07 00:00:00.0)
Χωρίς μονάδα έρευνας ο «Ευαγγελισμός»! (2005-04-02 00:00:00.0)
Αποδοκιμασία της εμπορευματοποίησης της υγείας (2002-01-26 00:00:00.0)
«Εξωση» στις διοικητικές υπηρεσίες! (2001-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ