Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγροτικό ιατρείο, το "βαγόνι"

Το Ρίβιο - ένας συνοικισμός του χωριού Παπαδάτες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας - βρίσκεται στο 301ο χιλιόμετρο του Εθνικού Δρόμου Αθήνας - Ιωαννίνων.

Οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν από το υπουργείο Υγείας χρήματα, για να κατασκευάσουν στο συνοικισμό ένα μικρό ιατρείο ώστε να σταματήσει η εξέταση των ασθενών στο καφενείο όταν επισκέπτεται το συνοικισμό ο αγροτικός γιατρός. Αντί χρημάτων, οι κάτοικοι είδαν πριν το Πάσχα μια νταλίκα να ξεφορτώνει ένα παροπλισμένο βαγόνι του ΗΣΑΠ - 20 μέτρων και 37 τόνων - στην άκρη του δρόμου.

Αυτό το βαγόνι προορίζεται για αγροτικό ιατρείο! Βέβαια παραμένει εκεί, όπου ξεφορτώθηκε, γιατί τώρα προέκυψε το θέμα της μεταφοράς στο οικόπεδο όπου επρόκειτο να εγκατασταθεί.

Ο Νίκος Καραμπάς, κοινοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού "Λαϊκή Ενότητα", μας είπε: "Η πρώτη έκπληξή μας δεν άργησε να μετατραπεί σε οργή, όταν μας εξήγησαν πως το βαγόνι το έστειλε το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας για να το χρησιμοποιούμε σαν ιατρείο! Αν μας έδιναν τα χρήματα που πλήρωσαν για τη μεταφορά, θα αγοράζαμε ένα λυόμενο σπίτι για ιατρείο... Τι να υποθέσουμε; Οτι δεν τους πέρασε από το μυαλό; Η, μήπως, ότι κάποιος έπρεπε να πάρει τα μεταφορικά και στήθηκε όλη η επιχείρηση εμπαιγμού; Εκτός κι αν θέλανε να μας υποδείξουν πως πρέπει να πάρουμε το ...τρένο, ενόψει ξεκληρίσματος από τα χωριά μας! Ετσι είτε αλλιώς, μιλάμε για "ντροπής πράματα"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ