Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση Αυδή για τη σωτηρία του Κεραμεικού

Με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ζητά να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου και να εκδοθεί ψήφισμα για την προστασία της περιοχής

Την τροποποίηση ή την κατάργηση της γραμμής του ΜΕΤΡΟ,που διέρχεται από τον Κεραμεικό, καθώς από την κατασκευή της σήραγγας κινδυνεύει ο εκεί αρχαιολογικός χώρος και ο Ηριδανός, ζητά η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Ο επικεφαλής της παράταξης Λεων. Αυδής,με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ζητά να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου και να εκδοθεί ψήφισμα για την προστασία της περιοχής.

Ο Λεων Αυδής, στην επιστολή του, τονίζει ότι με ψήφισμα της Ακαδημίας Αθηνών και με αποφάσεις της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής, της Αρχαιολογικής Εταιρείας, της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιου Τύπου Αθηνών και άλλων φορέων τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα του κινδύνου καθίζησης και καταστροφής του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και εξαφάνισης του Ηριδανού από την εκτέλεση των έργων του ΜΕΤΡΟ.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα του Κεραμεικού, που ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ότι ο Ηριδανός είναι ταυτισμένος με την ιστορία και τη φυσιογνωμία της πόλης, ότι μπορεί να αναδειχτεί σε πολύτιμο στοιχείο για την αισθητική της αναβάθμιση και γι' αυτό θα πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα καταστροφής ή βλάβης τους. "Για τους λόγους αυτούς", συνεχίζει ο Λεων. Αυδής, "το ΔΣ πρέπει, με ψήφισμά του, να ζητήσει την τροποποίηση ή ακόμα και την κατάργηση της γραμμής του ΜΕΤΡΟ, ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε βλάβη του Κεραμεικού και του Ηριδανού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ