Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Είναι καιρός να συνέλθουν

Ο στρουθοκαμηλισμός και η εθελοδουλία στους Αμερικανούς δεν αφήνουν την κυβέρνηση Σημίτη να αντιληφθεί το αδιέξοδο της πολιτικής της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από τη μια σύρεται, κατ' εντολήν των ΗΠΑ και των ισχυρών Ευρωπαίων εταίρων, σε ένα άνευ όρων και εφ' όλης ύλης "διάλογο" με την Αγκυρα και από την άλλη επιδίδεται σε φραστικούς λεονταρισμούς, για εσωτερική κατανάλωση, κάθε φορά που το καθεστώς της Τουρκίας προβάλλει κυνικά τις παλιές και νέες αξιώσεις του και δημιουργεί νέα επεισόδια στο Αιγαίο.

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης έχει συμβάλει στην ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, στη δημιουργία "γκρίζων ζωνών" και καθεστώτος συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, υπό την επικυριαρχία των ΗΠΑ.

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση δε φαίνεται να βγάζει κανένα συμπέρασμα και κινείται αμετανόητη σε ολισθηρούς και επικίνδυνους για τα εθνικά συμφέροντα δρόμους, είτε με την παραπομπή των "διαφορών" στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, είτε με επιδιαιτησίες υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Δεν μπορεί, άραγε, να καταλάβει, ότι ο λαός δεν την έχει εξουσιοδοτήσει, να υποθηκεύσει και να "θυσιάσει" τα εθνικά συμφέροντα στο βωμό των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και επιδιώξεων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ