Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η θεωρία της «ισχυρής επιχείρησης»...

«... Στη Γερμανία πριν από 3 - 4 μέρες αποφασίστηκε η προώθηση ενός μεγάλου πακέτου φορολογικών μεταρρυθμίσεων που επικεντρώνεται σε ένα κυρίαρχο στοιχείο: τη δραστική μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων, όλων των επιχειρήσεων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Καταψήφισαν οι συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις το πακέτο αυτό. Το υπερψήφισαν οι Σοσιαλιστές.

Τι συμβαίνει, άλλαξαν οι όροι της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης; Οχι. Απλά η ισχυρή επιχείρηση είναι εκείνη που πληρώνει τους καλύτερους μισθούς, η ισχυρή επιχείρηση είναι αυτή που δημιουργεί τις περισσότερες νέες θέσεις δουλιάς, η ισχυρή επιχείρηση είναι εκείνη που δημιουργεί τα περισσότερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό και δημιουργεί τα μεγαλύτερα περιθώρια για στήριξη του κοινωνικού κράτους. Και ισχυρή επιχείρηση προϋποθέτει χαμηλότερους φόρους. Στη σύγχρονη οικονομία σε ορισμένα θέματα το συμφέρον του εργαζομένου συγκλίνει με τον συμφέρον της επιχείρησης.

Αυτά ήταν τα βασικά σημεία της παρέμβασής μου και της παρέμβασης αρκετών άλλων συναδέλφων στη συζήτηση στο Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ, για το πρόγραμμα της Γαλλικής Προεδρίας...».

Το απόσπασμα είναι από τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου. Και παρ' ότι αρκετά μεγάλο, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό, να το δημοσιεύσουμε αυτούσιο, επειδή είναι αρκούντως αποκαλυπτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ