Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Περιοδεία στο Νομό Λασιθίου

Στις 16 και 17 του Ιούλη ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, πλαισιωμένος από τοπικά στελέχη, επισκέφθηκε το Νομό Λασιθίου.

Την Κυριακή 16/7 επισκέφθηκε το Βραχάσι, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας της Νεάπολης, τον Κρούστα και την Κριτσά.

Στο Βραχάσι συναντήθηκε με τους κατοίκους του χωριού, αλλά και με την Επιτροπή Αγώνα του «Δήμου Βραχασίου», όπου μέλη της ανέλυσαν τη δύσκολη θέση, στην οποία έχουν περιέλθει, μετά τη σύμφωνη απόφαση των λαϊκών συνελεύσεων των χωριών Βραχασίου και Μιλάτου να μη συνενωθούν με τον Καποδιστριακό Δήμο Νεαπόλεως, αλλά αγωνίζονται να ιδρύσουν το δικό τους Δήμο Βραχασίου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες της Επιτροπής Αγώνα αναφορικά με τον τρόπο που προωθούν θεσμοθετημένοι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Νεαπόλεως, που πρόσκεινται στην κυβερνητική παράταξη, την ένταξη των περιοχών στο Δήμο, δηλαδή με δίκες, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες τους αποκαλούν «πολιτικά σκουπίδια» και γενικά με διαδικασίες που στερούνται διαλόγου και δημοκρατικής ευαισθησίας.

Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας της Νεάπολης, ενημερώθηκε από το ΔΣ για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα.

Στον Κρούστα συζήτησε με κατοίκους του χωριού για το καυτό πρόβλημα της τιμής του λαδιού, που κάθε χρόνο συρρικνώνεται, σε αντίθεση με την τιμή λιπασμάτων και φαρμάκων, που αυξάνεται. Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την κατάσταση, ενώ κάποιοι φιλοκυβερνητικοί εγκάθετοι των Συνεταιρισμών επιρρίπτουν ευθύνες στους ίδιους τους παραγωγούς, που δεν πουλήσανε το λάδι.

Στην Κριτσά συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κύριο Καρύδη και συζήτησαν τοπικά ζητήματα και δυσλειτουργίες, που προέρχονται από τον Καποδιστριακό Νόμο.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του αντιδημάρχου, ότι ενώ ήταν ένθερμος υποστηριχτής του Νόμου «Καποδίστρια» δεν είναι ικανοποιημένος από την εφαρμογή του.

Το ίδιο βράδυ, μίλησε σε συνεστίαση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αγ. Νικολάου στα Γραφεία της και ανέλυσε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Τη Δευτέρα 17/7 επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας της Ιεράπετρας και το Δημοτικό Κατάστημα και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αναγκαστικές συνενώσεις του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ». Ισως ήταν ο μοναδικός δήμαρχος, που εντόπισε ότι το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην ανάθεση αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς ταυτόχρονα να της δίνει τα μέσα, αλλά και τους πόρους για να αντεπεξέλθει.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφο του Ρ/Σ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, που μεταδόθηκε ζωντανή από το Σταθμό.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, επέστρεψε στον Αγ. Νικόλαο για να επισκεφθεί το Νοσοκομείο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ