Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ... μηδενικός διάλογος

ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ θα ξεκινήσει ο νέος «διάλογος» συμφωνήσανε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ και η κυβέρνηση και μάλιστα αυτό παρουσιάστηκε ως... επιτυχία και από τις δυο πλευρές!

Με μια έννοια πάντως έχουν και οι δυο δίκιο, ο «διάλογος» θα είναι σε μηδενική βάση, αφού είναι εξαρχής ξεκαθαρισμένο ότι... θα μηδενιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Κάτι τέτοιο δείχνει τουλάχιστον η εκτίμηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου, μετά τη συνάντηση με τον Τ. Γιαννίτση και τον Χρ. Πρωτόπαππα, αφού σημείωσε ότι ο διάλογος «τείνει να διαμορφώσει όρους συνεννόησης». Οι προαναφερθέντες σίγουρα θα... συνεννοηθούν μεταξύ τους, άλλωστε έχουν πολλά κοινά.

Δίκιο έχουν, όμως και στο άλλο, που είπαν. Επιτυχία και για τις δυο πλευρές αποτελεί η έναρξη του «διαλόγου». Μόνο, που δε γίνεται να κερδίζουν όλοι. Είναι βέβαιο ότι όσο πετυχαίνει ο «διάλογος» κυβέρνησης και πλειοψηφίας ΓΣΕΕ, τόσο περισσότερο θα πληρώνουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι.

ΒΕΒΑΙΑ μην πει κανείς ότι είναι τυχαίες ή απλά συνέπεσαν και οι χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «κοινωνικού διαλόγου» και αντιμετώπισης της ανεργίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Τελικά αυτές οι συναντήσεις μάλλον δε χρησιμεύουν, για να ενημερώνεται ο Πρόεδρος, αλλά για... να βρίσκει αφορμή να κάνει διαγγέλματα ο πρωθυπουργός. Είναι βέβαιο ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος είναι έξυπνος άνθρωπος και το έχει καταλάβει αυτό. Αλλά σιωπά...

Οσο για την περίφημη αντιμετώπιση της ανεργίας, να θυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι ακόμα και τα ίδια τα υπουργεία της κυβέρνησής του εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μια «μικρή», όπως λένε (άρα μεγάλη) αύξηση της ανεργίας.

Εκτός και όταν μιλάνε για μείωση της ανεργίας, εννοούν το μοίρασμα κάθε υπάρχουσας θέσης εργασίας σε δυο και τρεις εργαζομένους, με τις διάφορες μορφές μερικής απασχόλησης. Σε τέτοια περίπτωση, όχι μόνο την ανεργία θα... εκμηδενίσουν, αλλά και θα έχουμε και... έλλειψη εργατικών χεριών.

Μόνο, που θα έχουν μετατραπεί όλοι οι εργαζόμενοι σε «απασχολήσιμους», δηλαδή σε «λίγο» εργαζόμενους ή «λίγο» άνεργους - το ίδιο είναι - και, βέβαια, με ακόμη λιγότερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι στόχοι της και οι σκοποί της.

ΔΙΕΨΕΥΣΕ χτες ο Θεόδωρος Πάγκαλος ότι υπάρχει έστω και το παραμικρό πρόβλημα με την πρόεδρο της επιτροπής του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου και για άλλη μια φορά είπε ότι όλα θα οργανωθούν τέλεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προφανώς βολεύτηκαν μέχρι στιγμής τα συμφέροντα και επιτεύχτηκαν συμφωνίες. Για πόσο, όμως;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανέβηκαν στα αντιμνημονιακά ...κεραμίδια (2012-11-22 00:00:00.0)
Στην ίδια αντεργατική ρότα (2005-09-03 00:00:00.0)
Φτάνει πια (2001-07-12 00:00:00.0)
«Γκρίνιες» για την κυβέρνηση και αδράνεια (2000-09-01 00:00:00.0)
"Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις"... (1997-05-22 00:00:00.0)
Στόχος του "διαλόγου" η αφαίρεση δικαιωμάτων (1997-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ