Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KKE
Στον οριστικό ενταφιασμό του οδεύει το κυπριακό ζήτημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα 26 χρόνια από τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο

Στον οριστικό - και θεσμικό - ενταφιασμό του οδεύει το Κυπριακό. Εκεί το οδήγησαν οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ. Τις παραπάνω εκτιμήσεις διατυπώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα για τα 26 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Παραθέτουμε, στη συνέχεια, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Είκοσι έξι χρόνια από την εισβολή - με τη στήριξη των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, το κυπριακό ζήτημα οδεύει στον οριστικό - και θεσμικό - ενταφιασμό, με πολύπλευρες και ίσως και απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Εκεί έχουν οδηγήσει τα πράγματα οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ, και όχι μόνο η τουρκική αδιαλλαξία, όπως ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ σημειώνει τις ευθύνες όσων εναπέθεσαν στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ το κυπριακό πρόβλημα, που δέχτηκαν, δηλαδή, να φυλάνε το πρόβατο οι λύκοι!

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει, ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής μέρους ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους, μέλους του ΟΗΕ. Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση μιας ανεξάρτητης, ομόσπονδης, αδέσμευτης και αποστρατιωτικοποιημένης Κύπρου, που θα εγγυάται ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα. Υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την ασφαλή διαβίωση των εγκλωβισμένων.

Οι εξελίξεις αυτές, όπως και αυτές που σημειώνονται αυτό το διάστημα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζουν, ταυτόχρονα την ανάγκη να οργανωθεί η λαϊκή πάλη σε κάθε χώρα και διεθνώς, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου κατά του ΝΑΤΟ και του νέου δόγματος δράσης του, κατά της παρουσίας του στην περιοχή.

Ας ακουστεί σήμερα ακόμα πιο δυνατά από τους λαούς και τα κινήματά τους το σύνθημα "Αντίσταση στη νέα τάξη - ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός - όχι στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ