Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταδικάζουν τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ

Τον αποκλεισμό της φωνής του ΚΚΕ και κοινωνικών φορέων που αντιπαλεύουν τις επιλογές της κυβέρνησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, καταγγέλλουν με κείμενο που υπογράφουν δεκάδες συνδικαλιστές από το χώρο των ΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Πρόεδροι, Γραμματείς και Σύμβουλοι επιμελητηρίων, ομοσπονδιών και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων, συντάσσουν τη φωνή τους με αυτή των χιλιάδων ακόμη Ελλήνων πολιτών που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην πληροφόρηση, επισημαίνοντας πως δεν είναι εμπόρευμα και ούτε μπορεί αυτό να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις επιταγές κυβέρνησης και κεφαλαίου. Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Παρατηρούμε, με έντονη ανησυχία, να πλήττεται με βάναυσο τρόπο, το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού για ολόπλευρη και ισότιμη πληροφόρηση. Ιδιαίτερα τη μετεκλογική περίοδο παρατηρείται εντονότατα το φαινόμενο συνεχών αποκλεισμών από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και κυρίως τα τηλεοπτικά, για μια σειρά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και γενικότερα.

Το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται σε κόμματα, αλλά αφορά και σε κοινωνικούς φορείς και προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής, που επίσης αποκλείονται.

Η αντιδημοκρατική αυτή πρακτική δεν είναι τυχαία. Οφείλεται πρώτα απ' όλα σε συστηματικές προσπάθειες που έχουν στόχο τη λαϊκή συνείδηση, τη διαμόρφωση μιας ισοπεδωτικής άποψης υπέρ της νέας τάξης πραγμάτων, αλλά και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στη βάση μιας παραπέρα συναίνεσης υπέρ της αντιλαϊκής πολιτική.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και ο συστηματικός αποκλεισμός του ΚΚΕ, αλλά και του ΔΗΚΚΙ από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της συντριπτικής πλειοψηφίας των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

Θεωρούμε ότι η ενημέρωση του λαού δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να προσαρμόζεται με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι αντιστέκονται σ' αυτή την προσπάθεια φίμωσης. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε αποκλεισμός. Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού στην πληροφόρηση».

Το κείμενο υπογράφουν:

Αλεξιάδης Χρήστος,

Αλεξανδράκης Στυλιανός,

Ασλανίδης Γιάννης,

Βασιλειάδης Χρήστος,

Γκουτίδης Απόστολος,

Γαλανός Αντώνιος,

Γιαννακόπουλος Δημήτρης,

Δέδες Αναστάσιος,

Ευλογημένος Αντώνιος,

Ζαφειρούλης Δημήτρης,

Ζιάχρας Ιωάννης,

Ζαχαριάδης Γιάννης,

Ιωαννίδης Βασίλης,

Κισσάς Κώστας,

Καζάκος Ευάγγελος,

Κώστας Μάνθος,

Κυρίτσης Αχιλλέας,

Καραγκούνης Δημήτρης,

Μακρής Παναγιώτης,

Μαμαμλής Δημήτρης,

Μανόλης Κώστας,

Ματθαίου Σωτήρης,

Μαυρίδης Ιορδάνης,

Μακρίδης Ευάγγελος,

Μποχωρίδης Κ.,

Νικολάκης Κώστας,

Νικολόπουλος Τάσος,

Παπασυωνεφάκης Νίκος,

Παυλίδης Γιώργος,

Παρασκευαΐδης Νίκος,

Παγουριάδης, Α.,

Σαρρής Ιωάννης,

Σουγανίδης Νίκος,

Σταμπουλίδης Στέλιος,

Σιδηρόπουλος Ν.,

Σακαλίδου Αννα,

Σαλονικίδου Αραβέλλα,

Τσιτσιγιάννος Νίκος,

Τίκης Γιώργος,

Τζένας Γιάννης,

Τέκνης Βαγγέλης,

Χατζηγεωργίου Γιώργος,

Χαλκίδης Α.,

Χατζηγιάννης Παν.,

Χουντάκης Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ