Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Στο καζάνι της ανεργίας οι απόφοιτοι

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Στριφτάρη στη συζήτηση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή

Τις τροπολογίες του πολυ-νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης συζήτησε χτες το Β' Τμήμα Διακοπών της Βουλής, ενώ σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοθετήματος.

Η τροπολογία που μονοπώλησε ουσιαστικά το ενδιαφέρον ήταν αυτή που αφορούσε ρυθμίσεις για την τουριστική εκπαίδευση, την οποία καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ψηφίστηκε με τις ψήφους μόνο των κυβερνητικών βουλευτών. Σχολιάζοντας την τροπολογία ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης, επισήμανε αρχικά: «Νομίζω ότι το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης δεν είναι τόσο ρηχό για να περάσουν με μια τροπολογία θέματα για τα οποία ουσιαστικά ο κ. υπουργός ζητάει την εξουσιοδότηση της Βουλής για να ρυθμίσει τα της τουριστικής εκπαίδευσης με υπουργικές αποφάσεις».

Ο Σπύρος Στριφτάρης σημείωσε παράλληλα ότι δεν αγγίζονται τα προβλήματα που έχει σήμερα η τουριστική εκπαίδευση - δηλαδή οι τουριστικές σχολές - με την τροπολογία αυτή αφού «διαιωνίζεται μια κατάσταση. Οι απόφοιτοι αυτών των σχολών, που υπάρχουν, τι δικαιώματα θα έχουν; Τι αρμοδιότητες; Τι σχέση θα έχουν με τους αποφοίτους των ΤΕΙ; Θα διαιωνίζεται μια κατάσταση, οι μεν να διεκδικούν κατοχύρωση επαγγέλματος από τους δε, να τσακώνονται, να γίνονται αυτά που γίνονται και τελικά να βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι της ανεργίας, με επιδιαιτητή κάθε φορά το ρουσφετολογικό μηχανισμό της εκάστοτε κυβέρνησης». Ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ψηφιστεί αυτή η τροπολογία, όχι μόνο γιατί ζητά εν λευκώ εξουσιοδότηση της Βουλής ο κ. υπουργός, αλλά γιατί υποβαθμίζει τη σχολή ξεναγών και δεν πρέπει νομίζω να υποβαθμιστεί έτσι με αυτό τον τρόπο της μεταφοράς στις σχολές τουριστικής εκπαίδευσης που δημιουργούνται με αυτή την τροπολογία».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο εισηγητής της Ι. Παπαθανασίου, τάχθηκε κατά της τροπολογίας, αφού όπως είπε «δεν επιλύει τα θέματα της εκπαίδευσης», τονίζοντας ότι θα έπρεπε το θέμα να έρθει στη Βουλή όχι με τη μορφή τροπολογίας αλλά «σαν ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη πρόταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ