Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΠΟΛΑΝ

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη Βουλή, καταγγέλλοντας την παραβίαση του Συντάγματος με το νομοσχέδιο, που δίνει το δικαίωμα εισόδου στο δημόσιο αλλοδαπών από την ΕΕ

Αποχώρησε χτες το ΚΚΕ, από το Θερινό Τμήμα της Βουλής, καταγγέλλοντας το διπλό πραξικόπημα, στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης. Η αντίδραση αυτή του ΚΚΕ προήλθε από την εμμονή και τη βιασύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, να συζητήσουν και να ψηφίσουν νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χτες εσπευσμένα και το οποίο δίνει το δικαίωμα σε αλλοδαπούς από τις χώρες της ΕΕ, να εργαστούν στο ελληνικό δημόσιο. Ενέργεια, η οποία αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα κατά της συνταγματικής νομιμότητας, της κρατικής και εθνικής υπόστασης της χώρας και είναι άκρως αποκαλυπτική της υποταγής των κυβερνώντων και των άλλων κομμάτων στις οδηγίες και εντολές των Βρυξελλών.

Χαρακτηριστικό του πραξικοπηματικού χαρακτήρα της κυβερνητικής ενέργειας είναι πως το προτεινόμενο νομοσχέδιο, αφ' ενός παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 4 του Συντάγματος της χώρας και αφ' ετέρου, έρχεται για ψήφιση στο Θερινό Τμήμα της Βουλής και όχι στην Ολομέλεια, όπως σαφώς ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ