Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣΘ
"Ενοχλητικοί" εργαζόμενοι και Αυτοδιοίκηση

Θέλουν να καταργήσουν την εκπροσώπηση των εργαζομένων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο ΔΣ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) οι μέτοχοι του Οργανισμού. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να προσφύγουν στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος 2366/95, που ορίζει ότι στο 9μελές συμβούλιο θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων και ένας της ΝΑ, είναι αντισυνταγματικός.

Η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων του ΟΑΣΘ καταγγέλλει για την πρωτοφανή αυτή απόφαση το ΔΣ του ΟΑΣΘ και τον πρόεδρό του και καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει τους θεσμούς και τις λειτουργίες τους, διότι δεν μπορεί τα 7 μέλη του ΔΣ - όλοι μέτοχοι - που στην ουσία είναι διαχειριστές των χρημάτων που πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για κοινωνική πολιτική, να μην αποδέχονται τους νόμους του κράτους.

"Εάν είναι δυνατόν ένας Οργανισμός, που επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο με 21 δισ. για να προσφέρει συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη και να επιτελέσει κοινωνικό έργο, να αμφισβητεί το νόμο του ελληνικού κράτους που αφορά τη συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων με εκλογές και του εκπροσώπου της ΝΑ και να πληρώνει εκατομμύρια, των φορολογουμένων, για τους δικηγόρους, όπως και να στρέφεται ενάντια στο ελληνικό δημόσιο. Εάν θέλουν τις προσφυγές, ας πληρώσουν οι μέτοχοι από τα κέρδη τους, που είναι περίπου 3 δισ. ετησίως", τονίζουν σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Επίσης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό απαιτούν την καταβολή των αναδρομικών που δικαιούνται από το Γενάρη μέχρι το Μάη 1996. Εάν μέχρι τις 17/7/96 δεν πληρωθούν τα αναδρομικά, ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσει επίσχεση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ