Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ... διεθνής των δουλεμπόρων

Στο Λαύριο εγκαταλείφτηκαν χτες 22 λαθρομετανάστες

Χρυσές δουλιές κάνει η ...διεθνής των δουλεμπόρων, που μεταφέρει διά θαλάσσης στην Ελλάδα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, λαθρομετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν, το Πακιστάν, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες της Ασίας αλλά και της Αφρικής.

Τούρκοι, Ελληνες, Γερμανοί, Ιταλοί και κάποτε Ολλανδοί συγκροτούν το δίκτυο που πληρώνεται αδρά, συνήθως σε δολάρια και άλλες φορές σε μάρκα, για να κάνει τις μεταφορές, οι οποίες ξεκινούν από λιμάνια της Τουρκίας για να οδηγήσουν όχι σπάνια και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, αν οι λαθρομετανάστες δεν προλάβουν να βγουν στα ελληνικά παράλια.

Οι Τούρκοι προτιμούν τα κοντινά τους νησιά του Αιγαίου, που τους παρέχουν τη δυνατότητα να βγουν γρήγορα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αφού εγκαταλείψουν το ανθρώπινο φορτίο τους. Θρασύτεροι οι Ευρωπαίοι, δε διστάζουν να φτάσουν μέχρι και την Αττική, συνήθως με τις θαλαμηγούς τους και σπάνια με πλοία.

Ετσι χτες αποβιβάστηκαν στην περιοχή του Λαυρίου 22 λαθρομετανάστες, που αυτή τη φορά μετέφεραν μάλλον Ιταλοί δουλέμποροι με ξένη θαλαμηγό. Πρόκειται για 12 μετανάστες από το Πακιστάν, 5 από την Ινδία και 5 από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές του Λαυρίου νωρίς το πρωί στο 66ο χλμ. της παραλιακής οδού Αθηνών - Σουνίου. Αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Λαυρίου και δύο Ιταλοί, που εντοπίστηκαν στην περιοχή και ανακρίνονταν ως ύποπτοι για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα πάντως με όσα υποστήριζαν οι λαθρομετανάστες, στη θαλαμηγό τους επιβίβασαν, στο Κουσάντασι, Τούρκοι, συνεργάτες των Ιταλών δουλεμπόρων, ενώ το αντίτιμο της μεταφοράς ανήλθε σε 2.000 δολάρια το άτομο.

Γ. Τρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ