Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης

Τις σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η έξαρση των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας μας δείχνει την εγκληματική αδιαφορία και τη συνειδητή άρνηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Οι πυρκαγιές αυτές διαψεύδουν για άλλη μια φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην επαναληφθούν οι καταστροφικές συνέπειες των προηγούμενων χρόνων.

Το ΚΚΕ, που έγκαιρα είχε επισημάνει την ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων, καταγγέλλει την κυβέρνηση ως ηθικό αυτουργό των πυρκαγιών, γιατί μείωσε τις δαπάνες δασοπροστασίας, σε μια περίοδο που είναι κοινά αποδεκτό ότι οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και δεν προχώρησαν στη δημιουργία και λειτουργία του ενιαίου φορέα δασοπροστασίας.

Ταυτόχρονα, με το νομοσχέδιο του υπουργού Γεωργίας για τα δάση, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα, άνοιξε την όρεξη στους κάθε λογής καταπατητές να καταστρέψουν όσα δάση έχουν απομείνει, γιατί με το νομοσχέδιο αυτό νομιμοποιούνται όλες οι καταπατημένες δασικές εκτάσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ