Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ηρεμία" και αγανάκτηση στο Λαγκαδά

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν το "τείχος σιωπής" των ΜΜΕ για την αστυνομοκρατία στην περιοχή, για χάρη ενός βιομηχάνου. Ανάρπαστος έγινε χτες ο "Ρ"

Ηρεμία επικρατούσε χτες στο Ηράκλειο Λαγκαδά, μετά την τεράστια για τα δεδομένα της περιοχής αστυνομική κινητοποίηση των τελευταίων ημερών, προκειμένου να περιφρουρηθεί ο μεγαλοβιομήχανος Περτσινίδης και να πραγματοποιήσει τις παράνομες εργασίες του. Για να συνεχίσει τις εργασίες κατασκευής υπόγειου αγωγού, για τη μεταφορά νερού από μεγάλη γεώτρηση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης του, θα πρέπει τώρα ο Περτσινίδης να εξασφαλίσει άδεια από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Δρυμού και για το λόγο αυτό ασκεί μεγάλες πιέσεις.

Οι κάτοικοι μετά τα τελευταία γεγονότα δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για τη στάση της Αστυνομίας και της κυβέρνησης, ενώ γίνονται σοβαρές προσπάθειες για το συντονισμό του αγώνα, με στόχο τη σωτηρία της περιοχής.

Την οργή και την απογοήτευσή τους όμως εκφράζουν οι κάτοικοι και για τη στάση του Τύπου, των τοπικών και μεγάλων καναλιών, που αποσιώπησαν παντελώς τα τελευταία γεγονότα.

"Αν είναι δυνατόν να αστυνομοκρατείται μία ολόκληρη περιοχή για χάρη ενός βιομηχάνου κι αυτό να μην αποτελεί είδηση για τα Μέσα Ενημέρωσης", έλεγαν οι κάτοικοι που έζησαν τα γεγονότα στο Δρυμό και στο Ηράκλειο. Αντίθετα, ανάρπαστος έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά ο χτεσινός "Ρ", ο οποίος είχε δισέλιδο αφιέρωμα στα γεγονότα του Ηρακλείου και με εκτενή αρθρογραφία παρουσίαζε το περιβαλλοντικό και οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται με την καταστροφή της λίμνης Κορώνειας.

Πολλοί αναγνώστες τηλεφωνούσαν στα γραφεία του "Ρ" στη Θεσσαλονίκη και έλεγαν ότι με την αρθρογραφία της η εφημερίδα αποδείχνει καθημερινά πως οι απειλές και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι σε θέση να της επιβάλουν το νόμο της σιωπής.

Εντύπωση όμως προκαλεί και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το θέμα από τακρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Καμία σχετική είδηση για τα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο Ηράκλειο, τις καταδίκες και το κλίμα αστυνομοκρατίας δεν έστειλε το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αντίθετα δύο φορές το παραπάνω Πρακτορείο έχει αναφερθεί στην "εντυπωσιακή", όπως έγραφε, πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησης του Περτσινίδη. Μάλιστα στις 27/6/96 τόνιζε ότι το πρώτο πεντάμηνο του '96 η επιχείρηση είχε αύξηση 54% στα κέρδη της. Ποιο ήταν το τίμημα αυτής της νικηφόρας πορείας του βιομηχάνου για την εξασφάλιση των συμφερόντων του, φυσικά το Πρακτορείο δε μας το έλεγε.

Α. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ