Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λάβετε θέσεις

Εξι μερόνυχτα έμειναν, μαζί με το σημερινό, ώσπου να κλείσουν οι κάλπες και είναι αυτονόητο πως μέχρι και κείνη την τελευταία ώρα, για τους κομμουνιστές, δεν υπάρχει στιγμή ησυχασμού. Η μάχη για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ως και τον τελευταίο πιθανό ψηφοφόρο του Κόμματος δεν μπορεί να τελειώσει παρά μόνο με το κλείσιμο της κάλπης. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη μάχη που έχουμε να δώσουμε αυτές τις μέρες. Η σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Πεδίον του Αρεως είναι επίσης μια σημαντική στιγμή - ένδειξη - για όλη τη δουλιά που κάναμε ως σήμερα, αλλά, ταυτόχρονα, μπορεί να είναι και ένα εφαλτήριο για να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Είναι μια στιγμή - σταθμός στη μεγάλη μάχη της Αθήνας, αλλά, ταυτόχρονα, μπορεί και πρέπει να είναι και μία ένδειξη, για τα χαρακτηριστικά της αντεπίθεσης που ακολουθεί μετά τις 22 Σεπτέμβρη.

Το δηλώσαμε σ' όλους τους τόνους: Στις 23, θα είμαστε και πάλι στους δρόμους. Δε θα αφήσουμε κανέναν απ' όσους απεργάζονται αντιλαϊκά σχέδια σε χλωρό κλαρί. Είμαστε αποφασισμένοι να τους αλλάξουμε κυριολεκτικά τα φώτα! Και γι' αυτή μας την απόφαση, έχουμε πάρει ήδη την έγκριση σημαντικών τμημάτων του ελληνικού λαού. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει η πλατιά αποδοχή που συναντά η σχετική δήλωση που κάνουν όλα τα στελέχη του Κόμματος στις περιοδείες τους. Αποδοχή, όχι μόνο από αυτούς που δηλώνουν ψηφοφόροι του Κόμματος ή που, έστω, το σκέφτονται, αλλά από πολύ πλατύτερο κόσμο, που, αν και παραμένει δέσμιος επιλογών που στρέφονται τελικά σε βάρος του, έχει μάθει να βλέπει τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, έχει ανάγκη να βλέπει τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή.

Αυτή είναι μία πραγματικότητα και, καθώς βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από την έναρξη της σημερινής συγκέντρωσης, από αυτήν πρέπει να ξεκινάμε για να δώσουμε πιο αποτελεσματικά τη μάχη για την επιτυχία της. Για να γίνει πιο καθαρό: Στη σημερινή συγκέντρωση, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, η ιστορική ΚΟΑ, δεν καλεί απλά τα μέλη του Κόμματος, και τους οπαδούς του. Η σημερινή συγκέντρωση έχει χαρακτηριστικά συγκέντρωσης για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος και σ' αυτήν την αντεπίθεση οι κομμουνιστές θα παίξουν μεν πρωτοπόρο ρόλο, αλλά δε θα είναι μόνοι τους. Αυτούς, λοιπόν, όλους τους άλλους, που τους καλούμε και μετά τις 22, να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, αυτούς όλους τους καλούμε από σήμερα κιόλας να δώσουν το "παρών". Η σημερινή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταγραφεί σαν το προανάκρουσμα των αγώνων που έρχονται.

Μαζί με τη μάχη του ψηφοδελτίου, την οποία δεν εγκαταλείπουμε ούτε στιγμή, δίνουμε σήμερα και τη μάχη της πρώτης μεγάλης συγκέντρωσης των δυνάμεων της αντεπίθεσης. Καλούμε τους πάντες, όλους όσοι το διάστημα που πέρασε συναντήθηκαν μαζί μας, είτε στους αγώνες που έγιναν, είτε στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου και δήλωσαν την κατ' αρχήν αποδοχή κι απ' αυτούς της ανάγκης να υπάρξει αντεπίθεση, να πάρουν από σήμερα κιόλας τη θέση που τους ανήκει. Εκεί, στο Πεδίον του Αρεως, στις 8.30 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ