Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ισχυρό πλήγμα στο δικομματισμό

Ισχυρό πλήγμα στο δικομματισμό και στους δορυφόρους της συναίνεσης και της υποταγής θα δώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι άνεργοι της Θεσσαλονίκης στις 22 του Σεπτέμβρη. Οι διαπιστώσεις των υποψηφίων του ΚΚΕ και στις εκλογικές περιφέρειες του νομού είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί, κλίμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται συνεχώς εδώ και δέκα χρόνια. Ο λαός έχει χορτάσει λόγια και εξαγγελίες, γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του και αρνείται να επικυρώσει με την ψήφο του την πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης που τόσο ξεδιάντροπα πια του υπόσχονται.

Στη ΧΕΝΙΓΚΕΡ

Το εργοστάσιο της ΧΕΝΙΓΚΕΡ επισκέφτηκαν χτες και συζήτησαν με τους εργαζόμενους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κατσαρός και Αριστείδης Βόντας, όπου έγιναν δεκτοί με θερμές εκδηλώσεις. Οι εργαζόμενοι ζουν με το άγχος για το αύριο της επιχείρησης, καθώς ο Ομιλος Μπουτάρη στον οποίο ανήκει η "ΧΕΝΙΓΚΕΡ" είναι υπερχρεωμένη στις τράπεζες και οφείλει τεράστια ποσά στο δημόσιο, σε προμηθευτές κλπ.

"Μια ισχυρή φωνή που να αντιστέκεται, να βάζει φωνή διαμαρτυρίας, να προσπαθεί να οργανώσει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται, αυτό θα είναι το συμφέρον του εργάτη, που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές, αν ενισχύσει το ΚΚΕ", τόνισε ανάμεσα στα άλλα ο Γ. Κατσαρός, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους.

Σε συγκέντρωση στη Μενεμένη ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Α Θεσσαλονίκης Κ. Σαπρανίδης αναφέρθηκε πέρα από τα πολιτικά προβλήματα και στα ζητήματα της ΤΑ. "Θέλουν την ΤΑ - είπε - προέκταση της Κεντρικής Εξουσίας και φορομπήχτη. Πολλοί δήμοι διπλασιάζουν τα ανταποδοτικά. Την ίδια στιγμή κατακρατεί η πολιτεία αποπληθωρισμένα 1 τρισ. δρχ. που θα έπρεπε να τα έχει αποδώσει στην ΤΑ. Δηλαδή, από κάθε δημότη κατακρατεί 100 χιλ. δρχ".

"Να είμαστε σε επαγρύπνηση, τα σχέδια των μεγάλων κομμάτων μετά τις εκλογές είναι να χρησιμοποιηθεί η ΤΑ, για να περάσουν μεγάλους φόρους", επισήμανε.

Ψήφος στο ΚΚΕ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

"Είμαστε το μόνο κόμμα, η μοναδική παράταξη στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ποτέ δεν έχουμε ψηφίσει υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δραστηριοτήτων", τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Αγάπιος Σαχίνης, σε συγκέντρωση εργαζομένων του βρεφονηπιακού σταθμού "Αγιος Στυλιανός". Ο υποψήφιος του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στον Αγιο Στυλιανό να μην υποκύψουν στους διάφορους εκβιασμούς και τις δημαγωγικές εξαγγελίες των άλλων κομμάτων, αλλά να συνδράμουν με την ψήφο τους στην ανατροπή του δικομματικού παιχνιδιού και τις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές, που απειλούν το ξερίζωμα δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών, υπέρ των ιδιωτών.

Το ΤΕΛ Σταυρούπολης επισκέφτηκαν χτες οι υποψήφιοι του ΚΚΕ Βασίλης Τζήκας και Νίκος Χριστάνης και είχαν συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, στους οποίους ανέλυσαν τις θέσεις του Κόμματος για τα πολιτικά προβλήματα και τα ζητήματα παιδείας. Το ΤΕΛ Σταυρούπολης είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση για το πού οδηγείται η παιδεία. Για να εξοικονομηθεί χώρος για νέες αίθουσες κτίστηκε το προαύλιο του σχολείου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάθονται στις σκάλες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ