Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Σήμερα η κόκκινη αντεπίθεση

Στις 8.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

Σήμερα σηκώνουμε τις σημαίες και ξεκινάμε! Το ραντεβού της ελπίδας και του αγώνα είναι στις 8.30 το βράδυ στο Πεδίον του Αρεως.Στη μεγάλη συνάντηση της δύναμης του λαού, με τη θέληση για μια άλλη πορεία στη ζωή της χώρας, με την απόφαση για ισχυρό ΚΚΕ,για αντεπίθεση στην πολιτική της συντήρησης και της υποταγής.Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί το μεγάλο σταθμό της νικηφόρας προεκλογικής πορείας του ΚΚΕ,μιας πορείας που συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή το βράδυ που θα κλείσουν οι κάλπες, ώστε και από αυτές να βγει το ΚΚΕ ισχυρό, για να δοθεί αποφασιστική ώθηση στην ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα και μετά τις εκλογές.

Η προεκλογική ανταπόκριση ευρύτερων στρωμάτων του λαού και της νεολαίας στο προσκλητήριο του ΚΚΕ για αντεπίθεση,διαμορφώνει μέρα τη μέρα τις προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία στο μετεκλογικό τοπίο. Ολο και σε περισσότερους εδραιώνεται η πίστη ότι με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός θα αγωνίζεται από καλύτερες θέσεις κατά της λιτότητας, της ανεργίας, του συμβιβασμού και της υποτέλειας.

Τα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από όλη την Ελλάδα, από όλες τις συνοικίες και τους τόπους δουλιάς της περιοχής της πρωτεύουσας. Τα φέρνουν τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ και οι νέοι της ΚΝΕ, που ακούραστα παίρνουν μέρος στις προεκλογικές εξορμήσεις ενημέρωσης του λαού και επικοινωνίας μαζί του. Το κάλεσμα για αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ βρίσκει ένθερμους αποδέκτες σε όλους τους χώρους, στα εργοστάσια και τους άλλους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, σπίτι - σπίτι, στους δρόμους.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, κομμάτι από τον ίδιο το λαό, έρχονται σε καθημερινή επαφή με χιλιάδες πολίτες, φέρνοντάς τους ακόμα πιο κοντά το κάλεσμα του ΚΚΕ. Ενα τεράστιο άνοιγμα του Κόμματος προς ευρύτερα λαϊκά στρώματα πραγματοποιήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Α και Β Αθήνας περισσότερες από 550 περιοδείες και συσκέψεις,χωρίς να περιλαμβάνονται στον αριθμό αυτό οι ανάλογες δραστηριότητες που γίνονται με πρωτοβουλία των ΚΟΒ χωρίς κεντρικό σχεδιασμό. Αριθμός τριπλάσιος από τον αντίστοιχο των ευρωεκλογών του 1994. Οσον αφορά δε τις περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, έχουν γίνει, στην ίδια περιοχή, 300,έναντι 110 στη διάρκεια ολόκληρης της προεκλογικής περιόδου του 1994.

Η μάχη βέβαια δε σταματάει εδώ, συνεχίζεται με το ψηφοδέλτιο στο χέρι μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Η δύναμη του ΚΚΕ στο λαό πρέπει να καταγραφεί και εκλογικά, να βγει και από τις κάλπες η θετική ανταπόκριση του λαού απέναντι στις θέσεις του ΚΚΕ, η δικαίωση και η αποδοχή της πολιτικής του. Τα ελπιδοφόρα μηνύματα έρχονται και από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές και τους δήμους της περιφέρειας της πρωτεύουσας. Η επιτυχία τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τουλάχιστον όσον αφορά τα τελευταία χρόνια. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, με ξεχωριστή σε παλμό και μαζικότητα την παρουσία της νέας γενιάς, έδωσαν το "παρών" τους στο προσκλητήριο του ΚΚΕ,στέλνοντας το "ναι" στο κάλεσμα για αντεπίθεση στη συντήρηση, το συμβιβασμό και την υποτέλεια.

Το "ναι" αυτό θα ακουστεί αύριο πιο δυνατά, θα τραντάξει το Πεδίον του Αρεως.Η συγκέντρωση αναμένεται να επισφραγίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη προεκλογική πορεία του ΚΚΕ και ταυτόχρονα θα δώσει νέα ώθηση για την τελική επίθεση μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ