Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκπτώσεις στα εισιτήρια δικαστικών αντιπροσώπων

Εκπτώσεις στα ναύλα των πλοίων και τα εισιτήρια του ΟΣΕ θα τύχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο διορισμού τους και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, θα έχουν έκπτωση 30% στα εισιτήρια των πλοίων, με την επίδειξη της πράξης διορισμού τους. Η έκπτωση παρέχεται για το διάστημα από 16/9 ως τις 27/9, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης των εισιτηρίων. Στις τιμές των εισιτηρίων των σιδηροδρόμων παρέχεται έκπτωση 50% για ταξίδια απλής μετάβασης ή με επιστροφή. Η έκπτωση ισχύει από 15/9 μέχρι και τις 27/9, με την επίδειξη του διοριστικού εγγράφου.

Εξάλλου, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε οδηγίες στις νομαρχίες για τη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τα άτομα αυτά ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα. Για εκλογείς με αναπηρικό αμαξίδιο ή άλλο συναφές μηχάνημα και σε περίπτωση που στα εκλογικά τμήματα δεν υπάρχουν ράμπες, ανελκυστήρες ή άλλα μέσα που να εξασφαλίζουν την πρόσβαση στην αίθουσα ψηφοφορίας, ο δικαστικός αντιπρόσωπος, για να τους διευκολύνει, μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή των εφόρων, της φρουράς του καταστήματος ή και απλών εκλογέων.

Αν η πρόσβαση στην αίθουσα είναι αδύνατη, ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ένας έφορος παραδίδουν στον εκλογέα φάκελο με σφραγίδα και μονογραφή, καθώς και πλήρη σειρά ψηφοδελτίων, ώστε αυτός να αποσυρθεί σε κατάλληλο, προσιτό σ' αυτόν, χώρο του ίδιου κτιρίου για να ψηφίσει. Στη συνέχεια, ο δικαστικός αντιπρόσωπος ρίχνει τον κλειστό φάκελο στην κάλπη του εκλογικού τμήματος, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο εκλογέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ