Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Δε θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας στο Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"

Εντονος προβληματισμός, δημιουργικός διάλογος, αλλά συνάμα και αναφορές σε χρόνια προβλήματα, που δεν έχουν βρει τη λύση τους, επειδή αθετήθηκαν όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις... με αποτέλεσμα ο ευαίσθητος χώρος της υγείας και της πρόνοιας να οδηγείται σε μαρασμό. Ολα αυτά τα στοιχεία συνέθεσαν τη χτεσινή περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ και υποψηφίου στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας Ορέστη Κολοζώφ,στο Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα".

Δυστυχώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο, παρουσιάζει τα προβλήματα που παρουσιάζουν όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας. Μεγάλες ελλείψεις στο νοσηλευτικό, μαιευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, είναι η σημερινή εικόνα του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα". Χαρακτηριστικά, όπως τόνιζαν οι εργαζόμενοι, σε όλα τα τμήματα εκκρεμεί η κάλυψη οργανικών θέσεων, με αποτέλεσμα η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου να οφείλεται στις υπερπροσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό. Οπως υπογράμμισαν οι ίδιοι, στις βραδινές βάρδιες υπάρχει μια μαία για να καλύψει δυο πτέρυγες!

Ο Ορ. Κολοζώφ ακούγοντας προσεκτικά τους εργαζομένους, απαντούσε στα ζητήματα που του έβαζαν υπογραμμίζοντας ότι "τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, οφείλονται στις συνεχόμενες περικοπές. Περικοπές, οι οποίες πηγάζουν, από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μααστριχτ". Μπορεί κάποια στιγμή, συνέχισε ο βουλευτής του Κόμματος, να πιάσουμε τους δείκτες του προγράμματος "σύγκλισης", αλλά το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις κοινωνικές παροχές, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Παράλληλα ο Ορ. Κολοζώφ, επισήμανε ότι τα κόμματα του δικομματισμού αμέσως μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική λιτότητας με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες των κρατικών νοσοκομείων.Αμεσο αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, κατέληξε, είναι να περάσουν κερδοφόροι τομείς της υγείας στους ιδιώτες. Οπως χαρακτηριστικά τόνισαν και οι εργαζόμενοι, ήδη, αρκετά νοσοκομεία στέλνουν τους ασθενείς για κάποιες συγκεκριμένες εξετάσεις στους ιδιώτες, επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τμήμα προγενετικού ελέγχου του νοσοκομείου, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις. Με αποτέλεσμα ο κόσμος να οδηγείται στα αντίστοιχα ιδιωτικά τμήματα και να πληρώνει από 120.000 - 150.000 δραχμές την εξέταση.

Ο Ορ. Κολοζώφ σε όλες αυτές τις αντιδράσεις, απάντησε ότι το ΚΚΕ, μπορεί να δώσει μιαν υπόσχεση, ότι δε θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα.Παράλληλα κάλεσε τους εργαζομένους να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στο ΚΚΕ. Να δημιουργήσουν μαζί του ένα δυνατό μέτωπο αντίστασης, μια ισχυρή φωνή αντεπίθεσης, που θα μπει φραγμός στα καταστροφικά σχέδια της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου και για το χώρο της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ