Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοροϊδία μέχρι τέλους στους ΕΒΕ

Εβερτ και ΠΑΣΟΚοι προσπάθησαν να μετατρέψουν σε φιέστα σύσκεψη των επαγγελματιοβιοτεχνών, στη Θεσσαλονίκη, για να πάρουν άμεση την απάντηση από τους εκπροσώπους των ΕΒΕ και τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Γ. Κατσαρό

Σε προεκλογική αρένα επιχείρησαν να μετατρέψουν οι πρωταγωνιστές του δικομματισμού τη σύσκεψη των ομοσπονδιών επαγγελματοβιοτεχνών της χώρας, που έγινε προχτές στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Αποποιήθηκαν κάθε ευθύνης για τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, όπως αποκάλεσαν τις ΜΜΕ, και για μια ακόμη φορά επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου υποσχέσεων και δημαγωγικών εξαγγελιών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που νόμιζε πως βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση, έφτασε στο σημείο να ορκιστεί πως θα καταργήσει τα αντικειμενικά κριτήρια και το 35% της φορολόγησης. Απέφυγε, όμως, να αναφερθεί στο πρόγραμμα "σύγκλισης" και στις κατευθύνσεις της ΕΕ, που επιβάλλουν, με την πολιτική και τα μέτρα τους, μείωση των ΜΜΕ στην Ελλάδα και φυσικά ξέχασε τα προνόμια και την ασυδοσία των πολυεθνικών, που έχουν αλώσει την αγορά με εισαγόμενα είδη και παραπλανητικές προσφορές. Ανάλογου ύφους και περιεχομένου ήταν και η ομιλία του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Παπαδάκη, ο οποίος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα για τους ΜΜΕ και χρησιμοποίησε μάλιστα και ως επιχείρημα την προεκλογική μείωση του ρεύματος!

Η απάντηση ήρθε άμεση από τους ίδιους τους επαγγελματοβιοτέχνες. Αποχώρησαν μαζικά και αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στη φαρσοκωμωδία που στήθηκε με ευθύνη της διοίκησης της ΟΒΣΘ, που διοργάνωσε τη σύσκεψη.Αλλωστε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη ήταν αποκαλυπτικά. Από το 1981 μέχρι σήμερα έχουν κλείσει στη χώρα μας 220.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχουν δημιουργηθεί μόλις ...80.000 νέες. Ακόμα οι εκπρόσωποι των ΕΒΕ αναφέρθηκαν στα προβλήματα λειψής χρηματοδότησης, επαγγελματικής στέγης, στην απελευθέρωση των ενοικίων, στην άγρια φορολογία, στις ακάλυπτες επιταγές και, φυσικά, στον τζίρο της αγοράς που έχει πέσει δραματικά.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Διονύσης Κορφιάτης,δεν ξεχνούν αυτούς που με την πολιτική τους αφάνισαν τις ΜΜΕ. Και φυσικά δεν τους ξεχνούν τώρα και στις εκλογές. Η παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ Γ. Τριάντη ήταν ανάλογα καυστική: "Μας βομβαρδίζουν με υποσχέσεις, λες και ξεχνούν σε ποιους μιλούν, λες και κατέβηκαν από άλλο πλανήτη",είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Κατσαρός,υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, μιλώντας εκ μέρους του ΚΚΕ, κατήγγειλε την προσπάθεια να μετατραπεί η σύσκεψη σε προεκλογική φιέστα και δήλωσε πως το ΚΚΕ δεν υπόσχεται τίποτα παρά μόνον υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά του να στηρίξει με κάθε τρόπο τους αγώνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας. Για να επιβιώσουν κόντρα στα προνόμια των πολυεθνικών και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου. Είμαστε το μόνο κόμμα που είπαμε την αλήθεια για τα αποτελέσματα της πολιτικής που επιβάλλει η Συνθήκη του Μάαστριχτ και όχι μόνον για τους ΕΒΕ, αλλά για όλες τις παραγωγικές τάξεις της χώρας, υπενθύμισε ο Γ. Κατσαρός για να καταλήξει: Σταθήκαμε πάντα στο πλευρό των λαϊκών συμφερόντων, στο πλευρό των ΕΒΕ και πιστεύουμε πως μόνο ο ενωτικός αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στα χειρότερα που έρχονται μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ