Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Αντεπίθεση με κερδισμένη ψήφο

Τη μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση - απάντηση στο δικομματισμό και τα κεντροαριστερά σενάρια, πραγματοποίησαν οι φίλοι, οπαδοί και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι, χτες το βράδυ στην πόλη της Πρέβεζας. Μίλησε ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μια από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε χτες το ΚΚΕ στην Πρέβεζα όπου, κύρια, συμμετείχε νέος κόσμος. Οι νεολαίοι που έδιναν τον τόνο, με τις κόκκινες σημαίες και τα συνθήματά τους, έδωσαν και το σύνθημα για "Αντεπίθεση τώρα με ψήφο στο ΚΚΕ". Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και αποτέλεσε το κορύφωμα του προεκλογικού αγώνα του ΚΚΕ στο νομό, αγώνα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή της κάλπης, όπως διαβεβαίωσαν οι συγκεντρωμένοι.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο επικεφαλής των υποψηφίων βουλευτών Πρέβεζας του ΚΚΕ Κώστας Κωτσαντής.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Κώστας Κωτσαντής αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα του νομού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη της Πρέβεζας η οποία αντιμετωπίζει, ήδη, τις συνέπειες της "Κεντροαριστερής Συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ" με τη φορομπηχτική πολιτική του "κεντροαριστερού τους δημάρχου". Καθώς έχει επιβάλει σε βάρος των δημοτών αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, καταλήψεις πεζοδρομίων, νέους δημοτικούς φόρους, έχει οδηγήσει στην αφυδάτωση δημοτικών επιχειρήσεων και, τελικά, στην υποβάθμιση των χαρακτηριστικών του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν τοπικολαϊκής αρχής με τη μετατροπή του δήμου σε εξάρτημα, ουσιαστικά, του κυβερνώντος κόμματος. Αναφερόμενος στους υποψηφίους των άλλων κομμάτων του δικομματισμού και των μικρών συνεταίρων του, επεσήμανε πως ο καθένας εκφράζει προσωπικές απόψεις καθώς αδυνατούν να στηρίξουν τα αντιλαϊκά προγράμματα των κομμάτων τους.

Μέτωπο

Ηρθε η ώρα για αντεπίθεση ενάντια στην ψευτιά, τη μοιρολατρία, στη δουλικότητα και την υποταγή. Αντεπίθεση ενάντια στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική υποβάθμιση του τόπου μας. Αντεπίθεση για τα δικαιώματά μας στη δουλιά, στη ζωή, στην υγεία και την παιδεία. Αντεπίθεση για την εθνική μας ανεξαρτησία, την ειρήνη και την προκοπή αυτού του τόπου. Αυτά υπογράμμισε από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην Πρέβεζα, ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλώντας τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, όλο το λαό να υπερψηφίσουν μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Οπως οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τραπεζίτες έχουν κοινό μέτωπο ενάντια στο λαό. Οπως φροντίζουν και βοηθούν τα κόμματα που τους εξασφαλίζουν όλο και περισσότερα κέρδη ξεζουμίζοντας το λαό, έτσι και ο λαός, ο εργάτης, ο μισθωτός, ο αγρότης, ο μικρέμπορος και ο βιοτέχνης πρέπει να πει ΝΑΙ στο δικό του κόμμα, στο ΚΚΕ, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Στριφτάρης για να συνεχίσει: Το ΚΚΕ δεν εγκατέλειψε τις αρχές και τα ιδανικά του, τις αξίες για τις οποίες ο λαός μας πάλεψε και θυσιάστηκε σε κρίσιμες περιόδους. Καταψήφισε στη Βουλή όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, συνθήκες και συμβάσεις, που αλυσοδένουν το λαό και τη χώρα στο άρμα της υποταγής και της υποτέλειας τις οποίες προωθούσαν τα κόμματα του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που βρήκαν στήριγμα στα άλλα κόμματα - κολαούζους του δικομματισμού ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ καιΔΗΚΚΙ τα οποία έδωσαν απλόχερα τη βοήθειά τους για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Αφού κάλεσε το λαό να σκεφθεί πώς κυβέρνησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ 22 χρόνια τώρα, και πού οδήγησαν τον τόπο, ο Σπύρος Στριφτάρης κάλεσε το λαό, και ιδιαίτερα τη νεολαία να σκεφθεί πως η ψήφος διαμαρτυρίας και αγανάκτησης πιάνει τόπο μόνο στο ΚΚΕ. Η ψήφος που δεν πάει στο ΚΚΕ είναι όχι μόνον χαμένη ψήφος για σένα αλλά θα χρησιμοποιηθεί αύριο και ενάντιά σου,τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, στους αγρότες και όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ