Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΑΣΑ
Αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση των λεωφορείων

Σε θερμό κλίμα βρέθηκαν χτες ο Αντώνης Χοροζάνης,υποψήφιος βουλευτής στην Αττική, του ΚΚΕ, και ο υποψήφιος στη Β Αθήνας και μέλος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Χρήστος Σταμούλος,που περιόδευσαν στο αμαξοστάσιο στα Ανω Λιόσια. Παρά τους εκβιασμούς και τα διλήμματα που δέχονται τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι θα χάσουν την εργασία τους, άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του ΚΚΕ για όλα τα θέματα και κυρίως για τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο τεχνητός φόβος όμως που έχει διοχετευτεί στους εργαζόμενους του ΟΑΣΑ τον τελευταίο καιρό από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ότι "εάν έρθουν οι μεν θα σας διώξουν οι δε και το αντίθετο", ήταν εμφανής στα μάτια τους. Είναι πρόσφατη άλλωστε η καταγγελία εργαζόμενης που την εκβιάζουν ότι εάν δεν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, θα της αλλάξουν πόστο και βάρδια αν και γνωρίζουν ότι έχει προβλήματα που δεν της το επιτρέπουν.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους τους κάλεσαν να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να αντισταθούν έτσι στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που θέλουν τις αστικές συγκοινωνίες στους ιδιώτες. Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι η ΝΔ θέλει συγκοινωνίες βορά στους ιδιώτες και τους εργαζόμενους στη γωνία. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη στρώνει με τη σειρά του το δρόμο που ξεκίνησε η ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΑ. Από την άλλη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που δημιούργησε τα 90 δισ. δραχμές χρέος, δεν κάλυψε τη μεγάλη έλλειψη σε λεωφορεία και οδηγούς και διαιωνίζει την άσχημη κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών γενικότερα.

Είναι οι πολιτικές επιλογές, είπαν στους εργαζόμενους οι δύο υποψήφιοι, και των δύο κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι σήμερα και δημιούργησαν την άσχημη αυτή κατάσταση για τις συγκοινωνίες και οι συνέπειες θα φανούν την επόμενη μέρα των εκλογών, που ο δικομματισμός θα τις στείλει στα χέρια των ιδιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ