Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις σπουδαστών - εκπαιδευτικών

Στις 12μ. στα Προπύλαια οι σπουδαστές, απεργούν σε όλη την Ελλάδα οι διδάσκοντες

Συνεχίζεται ο αγώνας των σπουδαστών για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση δυο ισότιμων κατευθύνσεων, αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με ολοένα και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις.

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί στα ΤΕΙ όλης της χώρας πραγματοποιούν τη δεύτερη προειδοποιητική απεργία τους και οργανώνουν στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ - ΤΕΙ), αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να απεργήσουν ακόμη και μέσα στην εξεταστική περίοδο που ξεκινάει τις ερχόμενες μέρες. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε πολλές σχολές των ΤΕΙ της χώρας, ενώ σπουδαστές από τα ΤΕΙ της Αθήνας προγραμματίζουν για σήμερα στις 12 συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Στην πορεία αναμένεται να συμμετάσχουν και σπουδαστές από σχολές της επαρχίας.

Στις Σέρρες

Εντείνονται και πάλι οι κινητοποιήσεις του ΤΕΙ Σερρών που σήμερα αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών - στο Δερβένι. Χτες το πρωί ομάδες σπουδαστών πραγματοποίησαν εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της πόλης, μοιράζοντας έντυπο υλικό και ενημερώνοντας τους πολίτες για τα αιτήματά τους. Αύριο το πρωί θα προχωρήσουν σε κατάληψη της γραμματείας του ΤΕΙ και το βράδυ θα πραγματοποιήσουν συναυλία μέσα στο κτίριο του ΤΕΙ. Την Παρασκευή έχουν καλέσει σε σύσκεψη τους μαζικούς φορείς του νομού, προκειμένου να συζητήσουν για τη δημιουργία κοινού μετώπου πάλης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και ιδιαίτερα ενάντια στις επιλογές που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση τις σπουδές στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με στόχο τον εκφυλισμό των καταλήψεων και γενικότερα των κινητοποιήσεων των σπουδαστών, επιδίδονται οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ μέσα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που συνειδητά αρνούνται να καλέσουν σε πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στις σχολές. Οι εκπρόσωποι των δυο παρατάξεων, εδώ και μέρες αρνούνται να καλέσουν γενικές συνελεύσεις με τη δικαιολογία ότι θα πραγματοποιηθούν μετά την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, ενώ η επίσκεψη δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Στο μεταξύ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χτες συγκέντρωση των σπουδαστών της Πάτρας, οι οποίοι σήμερα θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που οργανώνεται στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ