Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χτύπησαν το πανεπιστημιακό άσυλο

Την ευθύνη για τη χτεσινοβραδινή βομβιστική ενέργεια στην ΑΣΟΕΕ ανέλαβε ο ΕΛΑ

Λίγες μόλις μέρες μετά την πρωτοβουλία Παπαθεμελή για την αναθεώρηση του καθεστώτος του πανεπιστημιακού ασύλου, με μια ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η αστυνομία κατάφερε ασυζητητί να δρασκελίσει τη σιδερόπορτα του πρώτου πανεπιστημιακού ιδρύματος, δηλαδή του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ. Η βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ, αποτελεί "ευφυέστατη" σύλληψη των "τρομοκρατών", αφού για πρώτη φορά επιλέγουν να πλήξουν πανεπιστημιακό κτίριο. Οι λόγοι προφανείς...

Λίγο πριν τις 10 χτες το βράδυ, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και υπέδειξε το σημείο (οδός Ομήρου), στο οποίο υπήρχε μια προκήρυξη του ΕΛΑ. Συντάκτες της εφημερίδας όταν ανέγνωσαν την προκήρυξη, διαπίστωσαν ότι έλεγε πως επρόκειτο να εκραγεί σε λίγη ώρα βόμβα στην ΑΣΟΕΕ. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία απέκλεισε τους γύρω από την ΑΣΟΕΕ δρόμους και απομάκρυνε το φύλακα του κτιρίου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός άνθρωπος που βρισκόταν μέσα σ' αυτό.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10.30 μ.μ. και σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές στο χώρο της αντιπρυτανείας στο 2ο όροφο.

Μετά την έκρηξη, έφτασε στο χώρο της σχολής ο πρύτανης του ιδρύματος, Γ. Χρήστου, ο οποίος μαζί με τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έκαναν αυτοψία.

Ο ΕΛΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, είχε πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες βομβιστικές ενέργειες στα κτίρια της ΔΟΥ Πατησίων (δίπλα από την ΑΣΟΕΕ) και της ΔΟΥ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ