Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Και άλλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος

Η πολύπαθη και επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή των Αγίων Θεοδώρων της Κορίνθου πρόκειται να επιβαρυνθεί και άλλο. Δύο νέες βιομηχανικές μονάδες σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν καινούριες μονάδες σ' αυτό το δήμο. Η MOTOP Ο+ΔΚΙΛ του Βαρδινογιάννη πήρε άδεια για επέκταση των μονάδων παραγωγής καυσίμων, ενώ η εταιρία FULGOR Α.Ε. πήρε την έγκριση από την πολιτεία για να κάνει εργοστάσιο "συνεχούς εξελάσεως χαλκού".

Οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων είναι ανάστατοι και δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν και νέες εγκαταστάσεις βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή τους. Στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν στην απόφαση ότι "είναι ριζικά αντίθετοι στο να δοθεί άδεια λειτουργίας στην εταιρία FULGOR και γενικότερα είναι αντίθετοι με την επέκταση ή εγκατάσταση κι άλλων βιομηχανιών στην περιοχή τους που ρυπαίνουν το περιβάλλον". Τέλος, επισημαίνει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο δήμος, οι φορείς και οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων θα αντιδράσουν δυναμικά σε οποιαδήποτε θετική γνωμοδότηση εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών για επέκταση των βιομηχανιών στην περιοχή τους.

Αντίθετο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Θεοδώρων και στην επέκταση των μονάδων παραγωγής καυσίμων στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡ Ο+ΔΚΙΛ. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και παραβρίσκονταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τάχθηκαν κατά της επέκτασης των δραστηριοτήτων της ΜΟΤΟΡ Ο+ΔΚΙΛ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης είπε ότι όλες οι κυβερνήσεις ουδέποτε σεβάστηκαν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Αγίων Θεοδώρων και το περιβάλλον. Λειτουργούν σαν να βρίσκονται σε τριτοκοσμικές χώρες. "Η περιοχή, είπε ο Δ. Κουμπούρης, είναι επιβαρυμένη από την αλόγιστη εγκατάσταση βιομηχανιών και δεν αντέχει νέες επιχειρήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ