Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανθρώπινες συνθήκες για τους τσιγγάνους

Χωρίς ακόμη και αυτή την άθλια στέγη κινδυνεύουν να βρεθούν εκατό περίπου οικογένειες τσιγγάνων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που πρέπει να εγκαταλείψουν τον οικισμό στον οποίο ζουν, γιατί ανήκει σε ιδιώτες.

Αυτό το θέμα έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός και Στρατής Κόρακας ζητώντας την εγκατάστασή τους σε κατάλληλο δημόσιο χώρο. Οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι εκατό οικογένειες είναι πραγματικά άθλιες, αναφέρει η ερώτηση επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις παροχές (νερό, ηλεκτρισμός, αποχέτευση), κατάσταση που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, όχι μόνο για τους κατοίκους του οικισμού, αλλά και για τους περιοίκους. Μικρά παιδιά έχουν δεχτεί επιθέσεις από ποντίκια και φίδια. Οπως τονίζει η ερώτηση, χρόνια τώρα η Νομαρχία τους υπόσχεται ένα κάμπινγκ σε δημόσιο χώρο, όπου θα μπορούν να εγκατασταθούν για να ζήσουν πολιτισμένα και να μην θεωρούν τους εαυτούς τους ανθρώπους κατώτερης κατηγορίας.

Απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς Μακεδονίας - Θράκης και Εσωτερικών οι δυο βουλευτές ρωτούν τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου που διαμένουν τώρα οι οικογένειες των τσιγγάνων και αν επιτέλους θα λυθεί το πρόβλημα της εγκατάστασής τους με την εξασφάλιση του κατάλληλου δημόσιου χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ