Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων

Μετά τους "Λύκους των Εξαρχείων", μια νέα "οργάνωση" με το όνομα "Γκρίζοι Λύκοι" έκανε την εμφάνισή της το περασμένο Σάββατο, πυρπολώντας το ΙΧ του αστυνομικού Β. Παπαγεωργίου που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μπουκουβάλα 5 στα Εξάρχεια.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν άλλοι έξι εμπρησμοί. Οι "Λύκοι των Εξαρχείων" έβαλαν φωτιά σε φορτηγάκι της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας "Ευρωσεκιούριτυ" στο Ν. Κόσμο (Ηλιού 3) και σε σχολικό λεωφορείο της "Ελληνογερμανικής Αγωγής" στην οδό Μοσχονησίων στην Πανεπιστημιούπολη. Η αναρχική οργάνωση "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" πυρπόλησε φορτηγό - ψυγείο εταιρίας διανομής τροφίμων στη Θηβών 245 στον Πειραιά.

Επίσης άγνωστοι έκαψαν το ΙΧ του ναυτικού Αν. Μπουρούση που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Τσαλδάρη 363 στις Τζιτζιφιές. Στο Βύρωνα άγνωστοι έριξαν "μολότοφ" στο αυτοκίνητο της Αικ. Καγκάνη, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο φορτηγό του Δ. Τασσόπουλου στην οδό Βαφειοχωρίου στο Πολύγωνο.

Επίσης στο Γκύζη δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλο προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να πυρπολήσουν όχημα της σχολής "Χατζηβέη".

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χτες, μετά την απολογία τους στην 24η τακτική ανακρίτρια Αθηνών Ευαγγελία Τάνου, οι τέσσερις νεαροί που είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη στην οδό Γ. Δροσίνη στην Ηλιούπολη, ενώ επιχειρούσαν να κάψουν ένα φορτηγό διανομής Τύπου. Πρόκειται για τους σπουδαστές Γιάννη Ξυδά και Απόστολο Τσατσούλα, τον φοιτητή Παναγιώτη Καραλέμα και τον μαθητή Συμεών Σεϊσίδη, που κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού, από τον οποίο μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ανθρώπους (κακούργημα) και σύσταση συμμορίας(πλημμέλημα). Σύμφωνα με την Ασφάλεια, στην κατοχή τους είχαν βρεθεί ένα τετράκιλο μπιτόνι με βενζίνη και στουπιά.

Την προσωρινή κράτηση των νεαρών αποφάσισε η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, για την πρόληψη τέλεσης εκ μέρους τους νέων αδικημάτων. Κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, χτες το μεσημέρι, μερικές δεκάδες φίλοι τους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ανακριτικό γραφείο και φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ