Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι "φίλοι" αποφυλάκισαν τον Ζεκερίδη

Διογκώνεται ο "φάκελος" του καταζητούμενου μεγαλέμπορου ναρκωτικών Αλ. Ζεκερίδη,καθώς από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά προκύπτει καθαρά πλέον ότι "φίλοι" του, αρμόδιοι των φυλακών Κορυδαλλού, φρόντισαν να του χαρίσουν τέσσερις μήνες ποινής - εκτός των ήδη γνωστών πλαστών ημερομισθίων - προκειμένου να αποφυλακιστεί "μια ώρα αρχύτερα".

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρμόδιοι δικαστικοί υπάλληλοι αποδεικνύεται ότι υπάλληλοι των φυλακών που ήταν υπεύθυνοι για την τήρηση των καταστάσεων προσμέτρησης ποινής, πλαστογράφησαν στοιχεία προκειμένου να εμφανίσουν ότι είχε συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος χρόνος φυλάκισης και ο Ζεκερίδης μπορούσε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2145/93 να αποφυλακιστεί.

Από τη διασταύρωση των σχετικών εγγράφων προκύπτει ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι είχαν συνυπολογίσει στον πραγματικό χρόνο ποινής (σ. σ. τρία έτη και επτά μήνες ήταν η ποινή που είχε επιβληθεί στον Ζεκερίδη από το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για επικίνδυνες σωματικές βλάβες)και το τετράμηνο από 19 Νοέμβρη '92 μέχρι 17 Μάρτη '93, διάστημα κατά το οποίο ο Ζεκερίδης εξέτιε άλλη ποινή, 15 μηνών, για κλοπή και πλαστογραφία,που του είχε επιβάλει το Α Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Με βάση αυτόν τον συνυπολογισμό και με μία ψευδή βεβαίωση ημερομισθίων που είχε δήθεν πραγματοποιήσει στη φυλακή και είχαν, σύμφωνα με τη δικογραφία, συντάξει και υπογράψει οι πρώην πλέον αρχιφύλακες Αθ. Φωτάκης,Αντ. Αραβαντινός και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Γ. Δανιήλ,το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο παραπλανήθηκε και αποφυλάκισε τον Ζεκερίδη.

Στα πλαίσια της έρευνας που συνεχίζεται για τα κυκλώματα στις φυλακές θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην 4η τακτική ανακρίτρια Πειραιά Ιωάννα Κλάπα,ο πρώην αρχιφύλακας Αντ. Αραβαντινός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση στην παραπάνω υπόθεση, αλλά και δίωξη για παράβαση καθήκοντος, αφού μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζεκερίδη, όπως προκύπτει, κανόνισε ο τελευταίος να συναντήσει παράνομα στο αρχιφυλακείο του Κορυδαλλού τους κατάδικους Αλ. Κοσμόπουλο και Ν. Χατζηλία.

Κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Αλ. Μεταξά,που προφισταται των ερευνών ο αντεισαγγελέας Εφετών Αλ. Θεοδωρίδης θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Γιουγκοσλάβος ισοβίτης Μπλάντιτς Ντανίλο,που συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις φυλακές Αλικαρνασσού με τον Αραβαντινό (!), διατηρούσε όταν ήταν στον Κορυδαλλό ασύρματο με σημαντική εμβέλεια! Θα διερευνηθεί ακόμη αν και άλλες φορές επέστρεψε στον Κορυδαλλό - υπάρχουν πληροφορίες για σχετικές μεταγωγές από την Αλικαρνασσό το έτος 1993 - και με ποιους συναντήθηκε εκεί.

Γ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ