Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Κλείνει μέσα στο Μάρτη για τα ΙΧ

Μέσα στο Μάρτη θα κλείσει το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας για τα ΙΧ. Αυτό δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και πρόσθεσε ότι όλο το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί με τη συναίνεση των φορέων. "Εγώ - είπε συγκεκριμένα - δεν πρόκειται να αιφνιδιάσω".

Πάντως, όλες οι συζητήσεις φαίνεται να επικεντρώνονται προς το παρόν στο ποιος θα έχει την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου - το ΥΠΕΧΩΔΕ ή ο Δήμος Αθηναίων - και όχι στο πώς θα εφαρμοστεί, ώστε να επιφέρει την όσο λιγότερη ταλαιπωρία γίνεται στους Αθηναίους!

  • Με μια έντονη δήλωση επιτέθηκε εξάλλου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κατά όσων αντιδρούν με τη διαδικασία που προωθεί για την αξιοποίηση του ΦΙΞ στη Συγγρού. Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε ότι εδώ και 20 χρόνια γίνονται μόνο προτάσεις και σκέψεις, αλλά καμία διαδικασία για την προστασία του κτιρίου. Επίσης τους κατηγόρησε για "επιλεκτική ευαισθησία", αφού δεν έκαναν καμιά κινητοποίηση, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προωθούσε την πλήρη κατεδάφιση του κτιρίου για την ανέγερση των γραφείων της "Αττικό Μετρό ΑΕ". Πάντως, ο υπουργός ανέφερε ότι τις προσεχείς μέρες θα έρθει σε επαφή με τη Διοίκηση της "Αττικό Μετρό" για να συζητήσουν αν μπορεί να αποφευχτεί η μερική κατεδάφιση του κτιρίου που αποφασίστηκε για τη διευκόλυνση των εργασιών κατασκευής του σταθμού του μετρό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ