Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την απέλυσαν μετά το εργατικό ατύχημα

Η Αλεξία Αντωνοπούλου ήταν εργάτρια στη ΦΑΜΑΡ του Μαρινόπουλου. Επαθε εργατικό ατύχημα και πήρε μακρόχρονη άδεια. Εναν, όμως, μήνα πριν επιστρέψει στην εργασία της απολύθηκε γιατί, όπως καταγγέλλει η ΟΕΦΣΕΕ, δεν μπορεί να προσφέρει άλλο στη δουλιά.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τη ΦΑΜΑΡ του Μαρινόπουλου, όσον αφορά τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους (ωράρια, αμοιβές, εργασιακές σχέσεις, απολύσεις)", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο φάρμακο. Αυτή τη φορά, τονίζει, η κατάσταση έχει παραγίνει. "Απολύσεις απ' τη μια, για όσους δεν είναι "καλά παιδιά", προσλήψεις απ' την άλλη".

Η Ομοσπονδία θέτει το ερώτημα προς τους υπευθύνους για το ρόλο που παίζουν οι γιατροί εργασίας, όπου υπάρχουν. "Μήπως, συνεχίζει η ανακοίνωση, μπορεί κανείς να μιλήσει για τον κ. Ζωγράφο, γιατρό εργασίας στη ΦΑΜΑΡ, ποια είναι τα καθήκοντά του και πώς τα εξασκεί;"

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει και να δει την πραγματικότητα πίσω απ' τη νομιμοφανή στάση της ΦΑΜΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ