Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η απόφαση για το κτήμα Συγγρού

Σήμερα το μεσημέρι εκδικάζεται στο Δεύτερο Τμήμα του Εφετείου Αθηνών η αίτηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την παραχώρηση 20 στρεμμάτων από το κτήμα Συγγρού, στο Μαρούσι, με σκοπό την κατασκευή αιθουσών. Οι κάτοικοι της πόλης και ο Δήμος αντιδρούν σ' αυτή την προοπτική, πιστεύοντας ότι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την οικοπεδοποίηση του κτήματος και προτείνουν την επισκευή του Οικοτροφείου για να στεγαστούν εκεί οι μαθητές ή να χτιστούν σχολεία σε άλλα κοντινά οικόπεδα.

"Πιστεύουμε ότι η απόφαση του Εφετείου θα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι οι δικαστές θα κρίνουν λογικά και με γνώμονα τα συμφέροντα των κατοίκων του Μαρουσιού. Δε θα νομιμοποιήσουν τις προσπάθειες οικοπεδοποίησης και "αξιοποίησης" του κτήματος από το μεγάλο κεφάλαιο", τόνισε στο "Ρ" ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοτική Ενότητα", Χρήστος Μέντζος.Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΔΕΝ αναφέρθηκε και στους κινδύνους για την τύχη του κτήματος, επισημαίνοντας ότι, "οι παρεμβάσεις που γίνονται στο Μαρούσι απ' το μεγάλο κεφάλαιο με απώτερο στόχο την αρπαγή του κτήματος, στο όνομα της αξιοποίησής του είναι ολοφάνερες. Αρκεί, συνεχίζει ο Χρ. Μέντζος, στο άμεσο μέλλον μια νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση και ο πνεύμονας πρασίνου για το Μαρούσι και ολόκληρη την Αττική, θα περάσει στις αρμοδιότητες των μεγαλοεπενδυτών, όπως έγινε με τους ορεινούς όγκους της Αττικής και το Πάρκο Ελευθερίας, που ανέλαβε να "σώσει", για λογαριασμό του φυσικά, ο Λαμπράκης".

Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγες μέρες, το θέμα της αξιοποίησης του κτήματος Συγγρού προς όφελος των κατοίκων της πόλης, έφεραν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Ορ. Κολοζώφ, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας, Γεωργίας, Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ