Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το νέφος πνίγει την πρωτεύουσα

Το ΥΠΕΧΩΔΕ όμως αρκείται σε ...συστάσεις

Η πρωτεύουσα πνίγηκε και χτες στο νέφος, αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ εξακολουθεί να το αντιμετωπίζει με την αναποτελεσματική μέθοδο των... συστάσεων προς τους νεφόπληκτους πολίτες!

Για αρκετές ώρες χτες το πρωί το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας έμοιαζε με "τοπίο στην ομίχλη". Το γεγονός αυτό πιστοποιούν και οι μετρήσεις του ΠΕΡΠΑ. Σύμφωνα με αυτές, το διοξείδιο του αζώτου από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι σημείωνε τιμές αρκετά μεγαλύτερες από το όριο επιφυλακής των 200 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα. Η μεγαλύτερη τιμή σημειώθηκε στις 11 πμ στην οδό Αριστοτέλους, όταν έφτασε στα 410 μικρογραμμάρια, αγγίζοντας το όριο συναγερμού των 500 μικρογραμμαρίων. Μεγάλες τιμές σημείωσε ο ίδιος ρύπος και στην Πατησίων, την οδό Αθηνάς, τη Γεωπονική, το Περιστέρι και τη Νέα Σμύρνη. Αρκετά ανεβασμένες ήταν επίσης στο κέντρο της πόλης και οι τιμές του καπνού.

Στο μεταξύ το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ανακοίνωσή του, αν και προβλέπει ότι με βάση και τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το νέφος θα χτυπήσει και σήμερα το καμπανάκι του κινδύνου, αρκείται σε συστάσεις, με πρόσχημα το ότι οι ρύποι αν και ανεβασμένοι χτες δεν ξεπέρασαν το όριο λήψης εκτάκτων μέτρων!

Επαναλαμβάνει λοιπόν τη σύσταση για τον περιορισμό των μετακινήσεων με ΙΧ αυτοκίνητο στις απολύτως απαραίτητες, κυρίως τις πρωινές ώρες. Επίσης κάνει σύσταση να αποφεύγεται η διακίνηση υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών τις ώρες από 7 πμ μέχρι 3 μμ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ