Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑ+ΔΚΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Σχολεία ή πολυκατοικίες;

Μόνο στην πυκνοδομημένη Πειραϊκή Χερσόνησο λείπουν 107 από τις σχολικές αίθουσες που χρειάζεται, αλλά δε διαθέτει ο Δήμος του Πειραιά. Την επισήμανση κάνει, σε ανοιχτή της επιστολή στους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, η τοπική γραμματεία Πειραϊκής Χερσονήσου της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", καλώντας τους "να αντιδράσουν στην αλόγιστη τσιμεντοποίηση της περιοχής και να μην υποστηρίξουν το κτίσιμο πολυκατοικιών σε χώρο που ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων κρίνει κατάλληλο για σχολείο".

Με αιχμή το γνωστό πρόβλημα για το χαρακτηρισμένο ως σχολικό χώρο οικόπεδο δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Βασιλείου, που διεκδικεί η μητρόπολη Πειραιά και άλλοι ενδιαφερόμενοι για να ανεγείρουν πολυκατοικίες, αλλά και την αποδοχή αυτής της εκδοχής από Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, η τοπική γραμματεία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: "Εάν αποχαρακτηριστεί ο χώρος, ανοίγει ο πολύ επικίνδυνος δρόμος να μη βρεθεί κανείς άλλος, αφού πάντα "θα θίγονται" ιδιοκτησίες". Και είναι χαρακτηριστικό της οριακής κατάστασης που επικρατεί στην Πειραϊκή το γεγονός ότι από τις 107 αίθουσες που λείπουν, ο ΟΣΚ έχει κατορθώσει να βρει χώρους μόνο για 44 αίθουσες!

"Οσοι συνειδητοποιούν το δράμα του πολεοδομικού στριμώγματος της Πειραϊκής - οι κάτοικοι της περιοχής - επισημαίνεται στην ανοιχτή επιστολή, πρέπει να κινητοποιηθούν γιατί αυτή η απαράδεκτη απώλεια ενός από τους τελευταίους χώρους θα είναι καθοριστική για το μέλλον της περιοχής. Και άμεσα υπεύθυνοι θα είναι ο υπουργός Παιδείας, η πολιτική ηγεσία του ΟΣΚ και βέβαια η Δημοτική Αρχή που θα έπρεπε - αλλά κάνει τα αντίθετα - να σταματήσει την καταστροφική πορεία της πόλης αντί να ψηφοθηρεί με τον πιο απαράδεκτο τρόπο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ